Új MP3 lejátszók a Samsungtól

forrás Prim Online, 2008. szeptember 2. 12:05

Új generációs zene lejátszó sorozatot készített a Samsung az idei IFA kiállításra, amelynek tagjai a már bemutatott S2 és S3 modellek mellé csatlakoznak. Az U4 és Q1 hasonlóan színes egyéniségek, mind formatervezésben, mind hangzásban.

Az új készülékek a hang, a fény és színek segítségével hozzák létre a zene élvezetének komplex élményét. A 2008-as évben megjelent Samsung MP3 lejátszók (S2, S3) jellemzői: barátságos kezelő felület, a kellemes fényhatások, a színkavalkád, a kerekített végek és a vékony kialakítás. Az IFA-n bemutatásra kerülő új készülékek a sorozat előző darabjainak útján haladnak tovább, de még több funkciót és lehetőséget nyújtanak. Ilyen a filmek lejátszása, a kép- és szövegnézegető, vagy a beépített játékok. Ezek a funkciók mind követik a mobil világban is jelen lévő trendeket, amelyeket már a felhasználók már az MP3 lejátszóiktól is elvárnak.

A most bemutatott készülékeket kifejezetten egyedi funkciókkal is felszerelték, mint az UCI (User Created Interface) és a DNSe. Új funkció a Web 2.0-ra is alkalmas EmoDio, amellyel az internet használata mellett információkat és tartalmakat is meg lehet osztani az eszközökkel.


Találkozó és utazás: U4


A Samsung új, beépített USB végű U4 MP3 lejátszója az U3-as lejátszó utódja. Az USB csatlakozó egyszerűvé teszi az információk és tartalmak megosztását. Utazáshoz kiváló hangzást, prezentációk elmentéséhez elegendő tárhelyet biztosít.

Teljes mértékben az érzékekre és a multimédiás tudásra fektették a tervezők a hangsúlyt. Az U4 olyan magas fényű kerek panelt alkalmaz, amely a Samsung LCD TV-kben és monitorokban volt csak jellemző eddig. A Samsung saját fejlesztésű DNSe 2.0 technológiának köszönhetően kitűnő hangzást kínál a lejátszó. Szintén hangsúlyos a lejátszó egy hüvelykes szürke OLED kijelzője és a három különböző fényárnyalatban világító LED háttérvilágítása, amely a hangzás mellett a vizuális megjelenését is élménnyé teszi.
Az U4 a 16 órás lejátszási idejével és a 2, illetve 4GB-os memória kapacitásával ideális zenei eszköz. A lejátszó három színben, rózsaszín, lila és kék árnyalatokban lesz elérhető.

Hang és kép harmóniája: Q1


Az új Samsung Q1-es lejátszó 2,7”-os kijelzőjének equalizere sejtelmesen pulzál a háttérkép fölött, míg az érintő gombokat körbevevő kék kontúr sötétben is eligazít. A készülékre még szeptember második feléig várni kell itthon. A Samsung célja a fejlesztéskor az volt, hogy elérje a világ legjobb hangzását. A mélyek igazán mélyek lettek, de a közép és a magas tartomány is gyönyörűen szólalnak meg.
A kijelzőn MPEG4/WMV valamint JPEG/GIF/PNG/BMP file-ok egyaránt megjeleníthetőek a már megszokott igen magas minőségben. Az nagy kapacitású akkumulátornak hála egy hosszabb utazás alatt sem marad senki társ nélkül, hiszen 30 óra hang és 4 óra videó lejátszást tesz lehetővé egyetlen feltöltés. A tárhelyre sem lehet panasz: itthon a 4 és 8 GB-os kivitel kerül bevezetésre.

Kirobbanó hangzás apró kavicsba zárva: S2

Júniustól Magyarországon is kapható a Samsung divatos, kavics formájú MP3 lejátszója az S2 (hivatalos nevén YP-S2), amely letisztult desingjával és kristálytiszta hangzásával azonnal meghódítja az újdonságra vágyó és a trendkövető vásárlókat. A „zenélő kavicsnak”-nak is nevezett készüléket a Samsung mérnökei saját fejlesztésű hangtechnikájukkal, a DNSe-vel szerelték fel és ennek köszönhetően tiszta, torzításmentes hangokat sikerült előállítaniuk. A személyre szabott igények kielégítése érdekében a beépített hangszínszabályzóval is ellátták az S2-őt. A „Kedvenc zene” funkció bekapcsolásával mindenki, saját ízlése szerint és egyéni beállításaival hallgathatja kedvenc zenéit.

Az 1 illetve 2 GB memória kapacitás pedig elegendő helyet biztosít a számok tárolásához.
A nyakba akasztható fülhallgató pedig divatos kiegészítővé teszi az S2-őt, amely öt különböző színárnyalatban elérhető: fekete, fehér, piros, zöld és lila színekben.

Színes, elegáns, nagyot szól: S3

A Samsung S3 MP3 lejátszó hangzásának minőségét a Digital Natural Sound (DNSe 2.0) teszi még tökéletesebbé, tizenkét (audio equalizer) hangszínszabályzó beállítási lehetőséggel valamint előre beépített profilokkal, mint például a Concert Hall, Studio és Rock. A Street Mode zajos környezetben is segíti a hallgatót, így a 3D hangzás és a Bass Boost beállításokkal még személyre szabottabb effektek közül választhatunk.

Az S3 külső megjelenésében öt különböző színárnyalat lesz elérhető (fekete, fehér, piros, zöld és kék színekben), továbbá három képernyőkímélő szerepel a kiválasztható háttérbeállítások között. A még élménydúsabb használathoz, a Samsung egy ritmikusan világító LED kijelzőt épített az MP3 lejátszóba.
A Samsung mérnökei ráadásul fogás mintákat vettek sok száz embertől, hogy a könnyű kezelhetőség érdekében megfelelően tudják kialakítani a készülék ideális formáját. A széleket lekerekítették, a hátlapot pedig különböző szögekben megdöntötték, hogy a lehető legjobb érzést nyújtsa a felhasználóknak a kézbe vétele.
Az új Samsung S3 MP3 lejátszóval egy igazi multimédiás eszköz lett. A beépített MP3, videó lejátszó, az FM radió, amiről még adásokat is rögzíthetünk, a képnézegető, a dokumentum olvasó és az ébresztő óra mind a felhasználó kényelmét szolgálja. Mindezek mellett még öt különböző játék is szerepel a készülék menüjében.
A Samsung S3 2008. júniustól elérhető 2, 4 és 8 GB-os memóriakapacitással.

sajtóközlemény

Kulcsszavak: Samsung audioplayer mp3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09