IBM megoldás a biztonságos online bankoláshoz

Genda Csongor Zoltán, 2008. október 29. 18:47

Az IBM bemutatott egy olyan USB dongle prototípust, mellyel biztonságossá tehető az internetes bankolás, ugyanis az a PC-től függetlenül működik.

Manapság egyre többet hallani a furfangos phishing technikákról, legyen az ember bármennyire is óvatos, és vírusirtó szoftverek megléte esetén is áldozatául eshetünk az adathalász támadásoknak. A Nagy Kék Zone Trusted Information Channel névre keresztelt USB-meghajtóra hasonlító eszköze viszont védelmet nyújt az ilyen támadásokkal szemben, ugyanis az közvetlenül csatlakozik a pénzintézet szervereire, a kapcsolat létrehozásához pedig nem használja a számítógépet, amelyen akár trójai programok is lehetnek. A belépőadatokat az apró kijelzőn keresztül üthetik be az ügyfelek, így ki van zárva, hogy a titkos információkhoz hozzáférjenek a különböző billentyűzetfigyelő alkalmazások. Az IBM a zürichi kutatóközpontjában fejlesztette ki a Zone Trusted Information Channelt, amely kompatibilis az összes használatban lévő operációs rendszerrel. A tömeggyártás és a forgalmazás megkezdésével kapcsolatos információkat egyelőre nem közölt a gyártó.

Kulcsszavak: IBM security bank bankszolg

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50