Ingyenes kurzus az Oracle-től köztesszoftver-fejlesztés témában

Folytatódik az Oracle Hungary sikeres Junior Képzés programja

Mészáros Péter, 2009. március 6. 09:02

Az Oracle Hungary Kft., a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesülete, a Simonyi Károly Szakkollégium, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék közreműködésével ingyenes szemináriumsorozatot szervez informatika hallgatók számára.

A képzés célja, hogy olyan ismereteket nyújtson a hallgatóknak, melyek megfelelnek a jelenlegi munkaerőpiaci igényeknek és így megkönnyítikelhelyezkedésüket. A szemináriumokat az Oracle University és az Alerant Informatikai Zrt. elismert oktatói tartják a Budapesti Műszaki Egyetemen. A vidéki intézmények regisztrált hallgatói webszeminárium keretében követhetik az előadásokat.

A 2009-es tavaszi félév címe Fusion Middleware Development, az előadások lefedik a szolgáltatásorientált-architektúra (SOA), portálok, middleware biztonság, alkalmazás szerver architektúra és monitorozás, fejlesztőeszközök témákat. A kurzust elvégző és sikeres vizsgát tevő hallgatók oklevelet kapnak. A legjobb eredményt elért diákok ezenkívül egy emelt szintű, intenzív szakmai tréningen vehetnek részt Oracle University oktatás keretében.

Az Oracle Junior Képzést 2007-ben indította a cég azzal a céllal, hogy az Oracle partnerek és felhasználók szakemberigényét kielégítse naprakész, piacképes tudással rendelkező, Oracle technológiákat ismerő fiatal szakemberek felkészítésével. Az előző szemeszterekben modern adatbázistechnológiákról, adattárház építésről és üzleti intellligencia technológiákról volt szó. A képzés nem titkolt célja, hogy az Oracle partnercégei a legjobb eredményt elért hallgatókat megismerhessék és álláslehetőséget kínáljanak nekik. A tanfolyamon résztvevők száma 2007 óta folyamatosan növekszik, a jelenlegi kurzusra 550 diák jelentkezett, és a regisztráció még nem zárult le. A képzés weboldalán megtekinthetők a részletek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09