Az Apple tagadja, hogy az akku hibája okozná a francia iPhone-ok robbanását

MTI Sajtóadatbank, 2009. augusztus 29. 09:20

Semmi jele, hogy az akkuk túlmelegedése miatt robbant volna fel néhány iPhone képernyője a közelmúltban; a franciaországi eseteket "külső behatás" okozta - közölte pénteken a készüléket gyártó Apple.

A technikai óriás a francia hírügynökségnek eljuttatott közleményében saját vizsgálataira hivatkozva leszögezte, hogy az iPhone-ok képernyőjének törését eddig minden esetben "külső erő" okozta.

 Tíz francia iPhone-tulajdonos jelentette be az utóbbi időben, hogy mobilja képernyője érthetetlen okból felrobbant vagy összetört. Ezek közül egy augusztus közepén történt eset azért kavart vihart, mert egy kamasz állítólag akkor szenvedett szemsérülést, amikor okostelefonja felrobbant.

 Hervé Novelli,francia fogyasztóvédelmi miniszter pénteken az Apple illetékesével való találkozás után kijelentette: a cég első vizsgálati eredményei szerint nem hibás akkumulátor vezetett a robbanásokhoz, "valamilyen előzetes ütődés törte össze a képernyőket".

 Mint mondta: a károsult fél a szemsérülést okozó készüléket mindeddig nem volt hajlandó az Apple szakértőinek rendelkezésére bocsátani, ezért nem tudták tisztázni, mi okozta a balesetet. Az Apple már 26 millió iPhone-t és 200 millió iPodot adott el világszerte.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05