Google Chrome Sony laptopokon

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 1. 18:44

A Sony a PC-gyártók közül elsőként olyan számítógépeket hoz forgalomba, amelyeken a Google Chrome az előre telepített és alapértelmezettként beállított böngésző.

A Google már hónapokkal ezelőtt közölte, hogy megnyert egy jelentős gyártói partnert böngészője népszerűsítésére, amelyről most kiderült, hogy a Sony az. A Chrome-os Vaio noteszgépek egyelőre csak az Egyesült Államokban kerülnek forgalomba – ott az összes Vaio ilyen beállítással lesz kapható, azonban opcióként a Microsoft Internet Explorer is telepítve lesz rájuk. A Financial Times és más sajtótermékek beszámolói szerint a Google másokkal, például a Dell-el is tárgyal hasonló megállapodás reményében, illetve az is a tervei között szerepel, hogy a RealNetworks RealPlayer médialejátszó szoftverét letöltők körében is promóciós lehetőséget kapjon a Chrome-hoz.

A 2008. szeptember 2-án útjára bocsátott Google Chrome böngészőnek jelenleg mintegy 30 millió felhasználója van világszerte, ami ugyan csak a globális piac 3 százalékát jelenti, ám így is negyedik helyet biztosít a szoftvernek az IE, a Firefox és a Safari mögött.
 

Kulcsszavak: Google Chrome Sony notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09