Lenovo táblagép és laptop multitouch interfésszel

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 16. 08:20

A Lenovo bemutatta legújabb ThinkPad X200 Tablet PC-jét és ThinkPad T400s laptopját, amelyek elődeiktől eltérően multitouch érintőképernyős kezelőfelülettel, illetve az élményt kiteljesítő SimpleTap technológiával vannak felszerelve.

A multitouch révén a táblagép egyszerre kettő, a laptop pedig négy ujjal vezérelhető. A SimpleTap segítségével teljes ujjbegyes érintéssel közvetlenül elérhetők a hangerő- és a rendszerbeállítások, az alkalmazások és a könyvjelzők, valamint más hardverfunkciók is. Az interfész a klasszikus 15 Puzzle által inspirált, az éppen megnyitott alkalmazás fölött megjelenő áttetsző négyzetikonokból áll, a képernyő összemaszatolását pedig egy speciális ujjlenyomat-taszító réteg gátolja. A képernyő emellett ultra-érzékeny, vagyis az ujjhegyek legkisebb érintésére is reagál, ugyanakkor az új Firmware a Lenovo szerint kiszűri a pontatlan, vagy eltévedt érintéseket és csak a célirányosakat veszi figyelembe.

Sam Dusi, a Lenovo szóvivője a sajtónak elmondta, hogy mostanra elérkezettnek látták az időt a multitouch kezelőfelület PC-re történő integrálásához, miután a technológia oly sikeresnek bizonyult a különféle mobilkészülékeken. A megoldás ráadásul komoly támogatást élvez a hamarosan megjelenő Windows 7 operációs rendszeren, ami még inkább aktuálissá teszi az újítást. Az interfésztől eltekintve a korábbi modellekhez hasonló specifikációjú új ThinkPad X200 Tablet és T400s laptop a bejelentéssel egy időben forgalomba kerül az Egyesült Államokban, 1654/1704, illetve 2000 dolláros áron.
 

Kulcsszavak: Lenovo Tábla PC notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50