Számadó-NetLock együttműködés az elektronikus számlázásban

Kovács Attila, 2009. október 29. 21:49

Október 29-én közös Számadó-NetLock sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a két cég együttműködésének köszönhetően a kkv-k körében is jelentősen felgyorsulhat a hazánkban 2004. május 1. óta alkalmazható hiteles elektronikus számlázás terjedése; a két vállalat fejlesztésének eredményeként a Számadó ügyviteli és vállalatirányítási rendszerei egyaránt képessé váltak bármilyen elektronikusan hitelesített adat fogadására és kibocsátására.

Kisvállalkozások számára is elérhetővé válik az elektronikus számlák kibocsátása és befogadása, valamint a dokumentumok elektronikus hitelesítése és archiválása a Számadó ügyviteli és vállalatirányítási rendszereiben. A sajtótájékoztatón az is elhangzott: a két vállalat megoldásai gyorsabbá, olcsóbbá és hatékonyabbá teszik az ügyviteli folyamatokat és nagymértékben hozzájárulnak a magyarországi hiteles elektronikus ügyintézés elterjedéséhez. Az elektronikusan hitelesített számlák és dokumentumok használatával a vállalkozások csökkenthetik a nyomtatási és postázási költségeket, valamint a számlák előállításának, továbbításának élőmunka-ráfordításait, miközben nagymértékben megnő az ügyintézés pontossága.

A Számadó és a NetLock egy évvel ezelőtt született megállapodásának fő célja az volt, hogy a nagyvállalati rendszerekben már elérhető funkciókat a hazai kkv-k számára is biztosítsák. A fejlesztés során a Számadó a NetLock MELASZ-Ready 2.0 tanúsítvánnyal rendelkező programozói függvénykönyvtára segítségével kriptográfiai képességet integrált a rendszereibe, mind minősített, mind nem minősített (fokozott biztonságú) szinten.

További információkat is közölt Kornis György, a Számadó Kft. ügyvezető igazgatója és Espán Zsolt, a NetLock projektvezetője.
 
1. A Számadó fejlesztése elsősorban elektronikus számlák kibocsátására, valamint a dokumentumkezelőben az elektronikus hitelesítéssel ellátott céges levelezések kezelésére fókuszált. Az ingyenes programok kivételével minden SZÁMADÓ ügyviteli és vállalatirányítási termékébe integrálta az elektronikus számla kezelését.
2. A NetLock és a Számadó ez év végéig közös akciót is hirdet, melynek keretében az új felhasználók 20%-os kedvezményes áron juttathatnak hozzá az elektronikus számlázásra is képes Számadó számlázó szoftverekhez, valamint az alkalmazásukhoz szükséges NetLock tanúsítványokhoz.
3. Az integrált Számadó-NetLock tanúsítvány csomag indulóára 32 ezer forint.
4. A tanúsítvány telepítése bonyolultabb, mint a Számadó csomag telepítése és ez előtt a kkv-knak meg kell szerezniük magát a tanúsítványt.
5. Korábbi kkv ügyfelek, ha igénylik az új csomagot, frissítési árban megkapják az.
6. Időbélyegző automatikusan nem jár az új Számadó-NetLock közös csomaghoz. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09