Letölthető a negyedik Firefox 3.6 béta

Milkovits Gábor, 2009. november 27. 08:15

A Mozilla letölthetővé tette a Firefox böngésző következő, 3.6-os verziójának negyedik nyilvános tesztváltozatát, amely immár a harmadik ilyen béta Firefox csak idén novemberben.

Mike Beltzner, a Firefox-projekt irányítója közleményében azt írja, hogy a legújabb béta több mint 140 hibát javít, ezen kívül pedig a korábbinál több lap és fül együttes harmonikus használatát teszi lehetővé. Kibővítették továbbá a plugin-támogatást is és a flash videók lapon belüli megjelenítése is stabilabb lett. Emellett az új verzió jobban együttműködik a webes szabványokkal – a szoftver 94 százalékot teljesített az ezt mérő Acid 3 teszten. A Firefox 3.6 Beta 4 a http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html címről tölthető le.

A Firefox 3.6 olyan újításokat tartalmaz, mint a Personas, amely kibővíti a program személyre szabhatóságát, vagy azt a funkciót, amellyel egyszerűen behúzhatók a különféle fájlok a számítógépről a böngészőbe – ez utóbbi jelentősen leegyszerűsíti a feltöltést a web-alapú alkalmazásokba. A böngésző ezen kívül természetesen még gyorsabb lett, mind a betöltést, mind pedig a JavaScript megoldások teljesítményét tekintve. A szoftver része lett egy feladatközpontú füles navigáció és egy letöltésvezérlő is - előbbi révén a felhasználóknak lehetőségük van a böngészőfülek feladatok szerinti csoportosítására. Érdekes újítás még az eredetileg a mobil Fennec verzióhoz fejlesztett, de a tájolószenzoros laptopokon is futó megoldás, amely akkor is a vízszinteshez igazítja a megjelenített képet, ha valamilyen irányban elmozdítják a készüléket.  A fentiek mellett szintén új lehetőség, hogy a böngészőben teljes képernyőn jeleníthetők meg a HTML5-alapú videók. A jelenleg érvényes menetrend szerint a végleges Firefox 3.6 az év vége felé kerül kiadásra.
 

Kulcsszavak: Mozilla Firefox böngésző

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05