Cisco virtuális konferenciatermek az ENSZ koppenhágai konferenciáján

Kovács Attila, 2009. december 12. 07:32

A Cisco a  koppenhágai nemzetközi klímaváltozási tanácskozás támogatására létrehozott platformja (Global Climate Change Meeting Platform – GCCMP) a Cisco TelePresence virtuális tárgyalók és egyéb konferencia-technológiák egyesítése révén kibővíti az ENSZ koppenhágai nemzetközi klímaváltozási konferenciájának (COP15) hatókörét és hatékonyságát.

A rendszer IP-hálózaton keresztül kapcsolja össze a koppenhágai konferenciának helyt adó Bella Centert a világ különböző pontjain elhelyezkedő kormányzati és ENSZ-irodákkal, valamint Cisco TelePresence tárgyalókkal. A GCCMP a konferenciát követően is a küldöttek rendelkezésére áll, így a szakemberek a környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartva folytathatják munkájukat.

A dán külügyminisztérium az idén választotta ki a Ciscót a dán fővárosban december 7–18. között megrendezésre kerülő COP15 konferencia technológiai partnerének. A Felek Konferenciája (Conference of Parties – COP) egy évente megrendezett ülés, amelyen az ENSZ éghajlatváltozásról szóló keretegyezményének tagjai értékelik a klímaváltozás terén elért eredményeket. A COP15 célja, hogy nemzetközi megállapodást hozzon létre a világ országai között az emberi tevékenységből eredő üvegházhatású gázok csökkentésére.

- A Cisco GCCMP a COP15 konferencia során folyamatos video-, audio- és webkonferencia-szolgáltatást nyújt a több mint 192 országból érkező 12–15 ezer küldött, valamint a nemzetközi médiát képviselő mintegy 3–4 ezer tudósító számára.

- A koppenhágai COP15 konferencia fő helyszínéül szolgáló Bella Centerben négy Cisco TelePresence virtuális tárgyaló áll rendelkezésre, ahol a tanácskozások helyi és távoli résztvevői is úgy érezhetik magukat, mintha egyazon asztalnál ülnének. A termek közvetlenül összekapcsolhatóak a dán éghajlat- és energiaügyi minisztériummal, a világ 77 városában található Cisco irodákban lévő Cisco TelePresence tárgyalókkal, valamint a világ különböző pontjain működő dán nagykövetségekkel anélkül, hogy ez többletköltséget jelentene a COP15 konferencia résztvevőinek. A dán kormány ezenfelül az UNFCCC bonni titkárságának, a Nairobiban székelő UNEP-nek, az ENSZ Nemzetek Palotájának, a genfi UNICC-nek, valamint az ENSZ New York-i központjának is biztosít hozzáférést.

- A Cisco és Dánia partneri együttműködése 2010 végéig áll fenn.

- A Cisco elkötelezett a magas szintű környezetvédelmi felelősség iránt. A Cisco összegesen 650 TelePresence egységet állított rendszerbe a saját szervezetén belül a világ 45 országának 200 városában, amelyek révén becslések szerint 181 319 tonnával csökkentette az üzleti utakból eredő üvegházhatású gázok kibocsátását.


 

Kulcsszavak: konferencia hálózat Cisco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05