27 inches 1080p BenQ LCD monitor tévé helyett

Kiss Ádám Zoltán, 2010. január 30. 10:04

A BenQ belépett a 27 inches LCD monitorok piacára, a teljes HD 1080p M2700HD modellel, mely távirányítójával komoly versenytársa a kategóriájában versenyző hasonló méretű és árú televízióknak.

Magas 50.000:1 DCR kontraszt arányával,  400-nit fényerejével,  szabadalmaztatott Senseye - az emberi szem mintázta - technológiájával, valamint 10-watt teljesítményű EmbracingSound surround hangrendszerével a 16:9 arányú monitor valóban televíziók kiváltására is alkalmas. A csatlakozási felületekkel túlnő a hagyományos televíziókon, mivel a kettős HDMI 1.3, a komponens, a kompozit, valamint az SPDIF bemenetekkel bármely irodai vagy szórakoztató eszközzel való összekapcsolásra alkalmas. A monitor a Senseye – az emberi szemet utánzó technológia, mely hat szabadalmaztatott kalibrációs technikát használ: fényerő, dinamikus kontraszt arány, színárnyalat, 3D zajszűrés, és kettős élességállítás - segítségével optimalizálja a kép minőségét. Továbbá, a Senseye 3 digitális képjavító technológiával optimalizálja a megjelenítendő színeket, mely lehetővé teszi a 6 előre beállított alkalmazásmódok használatát: Alap (irodai és internet), Film (DVD és TV), Játék, Fotó, sRGB (az sRGB eszközök számára; 100% színhelyesség), és Gazdaságos (az energia- megtakarítás érdekében). A natív 16:9 képarány szintén kompromisszumoktól mentes felbontóképességet és a valódi arányok - torzulás nélküli - megjelenítését kínálja. Az öt térhatású hang üzemmód bármelyike (Alap, Film, Játék, Pop, rock) multimédiás szórakozást nyújt a beépített 10 wattos hangrendszeren keresztül. A digitális eszközök párhuzamos felhasználásához nem szükséges a készülékek csatlakozóit kihúzni, a monitort átkapcsolni, majd pedig csatlakoztatni az új készüléket: összesen 13 bemenet található a készüléken (video be-/kimenet, audio be-/kimenet, kettős HDMI 1.3 bemenet a nagy sávszélességet igénylő és színmélységet kínáló eszközökhöz, mint például set-top boxok, játék konzolok, vagy Blu-ray lejátszók). A komponens és kompozit valamint SPDIF csatlakozók további kényelmet biztosítanak a hagyományos AV eszközök (mint video felvevők, DVD lejátszók, és kézi kamerák) összekapcsolásához. A távirányító gondoskodik a TV-szerű használatról, lehetővé téve a használónak a bemenetek közötti váltást, a hang beállítását, valamint az OSD menü elérését.

Kulcsszavak: Benq monitor LCD TV

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05