Információbiztonsági igazságügyi szakértő a NetAcademiánál

forrás Prim Online, 2010. február 10. 12:17

Teljesítette a rendkívül szigorú feltételeket és felvételt nyert az igazságügyi szakértői névjegyzékbe Zsíros Péter, a NetAcademia Oktatóközpont oktatója. Szakterületei az információbiztonság, az informatikai rendszerek tervezése és szervezése, a számítástechnikai adatbázisok, valamint az adatstruktúrák.

Az igazságügyi szakértői névjegyzékbe való felvételhez rendkívül szigorú feltételeknek kell megfelelniük a szakembereknek. Egyrészt szükség van az adott területen megszerzett elméleti és gyakorlati tudásra, mely megfelelő képesítést és legalább ötéves szakmai tapasztalatot jelent, emellett a jelentkezőknek speciális jogi vizsgát is kell tenniük. Az igazságügyi szakértő szakvéleményét peres ügyekben a bíróság, polgári per esetén bármelyik peres fél kérheti, míg a rendőrségnek nyomozati fázisban szaktanácsadóként segítheti a munkáját.
A NetAcademia oktatója, Zsíros Péter szakterületei közé az információbiztonság, az informatikai rendszerek tervezése és szervezése, a számítástechnikai adatbázisok, valamint az adatstruktúrák tartoznak. A Certified Ethical Hacking és az EC-Council Certified Security Analyst tanfolyamok oktatója, utóbbi témakörben a NATO C3 Ügynökség szakembereinek részére tavaly októberben tartott képzést.
Zsíros Péter a gyakorlatban is nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen közel tíz éve tevékenykedik az informatika területén. Oktatóként kiemelt témái a hálózati infrastruktúrák, Windows 2003 és 2008, illetve Active Directory, valamint az ezekhez kapcsolódó biztonságtechnikai kérdések.

Zsíros Péterről (32)


Zsíros Péter az angliai The Nottingham Trent Universityn és a Bánki Donát Műszaki Főiskolán párhuzamosan, majd a Budapest Műszaki Egyetemen szerzett integrált mérnöki diplomát. Tanulmányait ezután a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán folytatta, ahol 2001-ben mérnök-közgazdászként végzett.
Az angol nyelven kiválóan beszélő szakember közel 10 éve dolgozik az informatika területén: 2000-től rendszergazdaként dolgozott többek között a Signál Biztosító Zrt.-nél, míg 2002-től oktatóként is tevékenykedik. A NetAcademia Oktatóközponthoz 2005 elején csatlakozott. Főbb szakterületei közé a hálózati infrastruktúrák, Windows 2003 és 2008, illetve Active Directory, valamint az ezekhez kapcsolódó biztonságtechnikai kérdések tartoznak. Microsoft Certified Trainer (MCT), emellett többek között CISSP (Certified Information Systems Security Professional) és ECSA (EC-Council Certified Security Analyst) minősítésekkel rendelkezik.
Szabadidejében is szívesen foglalkozik informatikával: ilyenkor jut ideje az új ötletek kipróbálására, tesztelésére. Kikapcsolódásként úszni és futni jár.

Kapcsolódó webcímek:
A NetAcademia weboldala. http://netacademia.net/
 

Kulcsszavak: NetAcademia security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05