Alcatel-Lucent a Mobile World Congress 2010-en

Kovács Attila, 2010. február 16. 07:23

A február 15-én, hétfőn nyílt Mobile World Congress (MWC) rangos eseményen az Alcatel-Lucent is képviselteti magát. A távközlési vállalattal kapcsolatos több új hír is itt látott először napvilágot.

Ilyen például, hogy sikeresen befejeződött az Orange és az Alcatel-Lucent LTE Mobil Szélessávú Technológia próbájának első szakasza egy Franciaországban működő élő hálózaton. Ismeretes, hogy az Alcatel-Lucent end-to-end LTE megoldást nyújt a France Telecom Orange Group-nak. A próba lehetővé teszi az Orange számára, hogy betekintést kapjon az LTE technológia adottságairól és értékelje, hogyan működik igazi, élő hálózati környezetben. A próba első szakaszát követően az Orange értékeli az LTE mobil hálózaton felül az új multimédia-alkalmazásokat, mint pl. az IMS és streaming videó által irányított Voice Over IP (VoIP) alkalmazást.

A vállalat szintén bejelentette, hogy sikeresen végrehajtotta az első 4G hívásokat az LTE (Long Term Evolution) keretében laboratóriumi tesztek formájában, melyeket a spanyol Telefónica végez Latin Amerikában. Az első szolgáltatásokat a Telefónica laborjaiban hajtották végre az Alcatel-Lucent által biztosított végponttól-végpontig terjedő LTE megoldásokkal, amely magában foglalja az alapállomásokat, átviteli berendezéseket és az EPC-t (Evolved Packet Core), valamint professzionális tervezési és integrálási szolgáltatásokat -– részint az LG Electronics által biztosított berendezésekkel.

Az Alcatel-Lucent és a China Mobile bejelentette, hogy sikerült rekord sebességeket elérnie a China Mobile TD-LTE (time division duplex - Long Term Evolution) próbahálózatán, amelyet a 2010-es Sanghaji Világkiállításon fognak installálni és üzembe helyezni. A kiterjedt tesztek alatt több mint 80Mbps downstream csúcsértéket értek el az Alcatel-Lucent Shanghai Bell nevet viselő kínai leányvállalata által.

Kulcsszavak: Alcatel-Lucent

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50