Rohamléptekkel terjed a Windows 7

Genda Csongor Zoltán, 2010. február 24. 18:10

Az aktuális statisztikai adatok szerint a Microsoft legújabb operációs rendszeréből az első pár hónap alatt kétszer annyi fogyott, mint az előző változatból.

A Windows Vista a debütálást követő ötödik hónapban csupán 4.5%-os piaci részesedésre tett szert, ezzel szemben a Windows 7 ugyanennyi idő alatt kétszer nagyobb szeletet hasított ki az operációs rendszerek piacából, és elérte a 9%-ot - adta hírül a NetApplications. Az elemzők szerint az új szoftverrel szemben nem viseltetnek előítéletekkel a fogyasztók, a 7-et elfogadják mind az otthoni, mind pedig a vállalati felhasználók, a Vista esetében azonban koránt sem zajlott ilyen zökkenőmentesen a termék bevezetése, ugyanis számos kritika érte azt megjelenésekor. Vince Vizzaccarro, a NetApplications alelnöke kijelentette a statisztikai adatokra hivatkozva, hogy a növekedés egyértelműen konstansnak és stabilnak mondható. Az szoftver főképpen az otthoni felhasználók körében népszerű.
Az operációs rendszerek piacán azonban szinte csak önmagával kell versenyeznie a Microsoftnak, mivel az összes Windows-verzió mintegy 92%-os résszel bír, ebből 66.3% jut az XP-re, melyet a Vista követ 17.4%-al, az új termék pedig felkapaszkodott a dobogó legalsó fokára. Az Apple Mac OS csupán 5.1%-ot tudhat magáénak, ám ez az alacsony érték eltörpül a Windows-rendszerek monopóliuma mellett.
 

Kulcsszavak: Microsoft opsys Windows 7

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09