Business-verzió is lesz a Chrome OS-ből

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 10. 07:25

A Google bejelentette, hogy vállalatuk már készíti a Linux alapokra fektetett Chrome operációs rendszer üzleti változatát is. A készülő platform - az ígéretek szerint - kielégíti majd a vállalati ügyfelek igényeit, köszönhetően a beépített intelligens menedzsment és adminisztrációs funkcióknak.

A Business Edition fejlesztését Will Drewry, a keresőóriás szoftverbiztonsági mérnöke jelentette be a most zajló RSA biztonsági konferencián. A szakember nem tért ki az új szoftverrel kapcsolatos részletekre, annyit azonban elárult, hogy a készülő platform kielégíti majd a vállalati ügyfelek igényeit, köszönhetően a beépített intelligens menedzsment és adminisztrációs funkcióknak. A Business Edition fejlett üzleti alkalmazásokat fog tartalmazni, és funkcionalitásában felülmúlja majd az átlagfelhasználóknak szánt verziót.
Már a Chrome OS bejelentésének a híre is bombaként robbant az IT-körökben, most viszont még nagyobb meglepetést okozott a Google azzal, hogy nyilvánosságra hozták, hogy fejlesztik a professzionális változatot is. Habár a készülő szoftver valószínűleg nem lehet méltó ellenfele a Windows Professional-nak, ám elképzelhető, hogy jókora szeletet hasítanak majd ki a keresőóriás jövőre debütáló termékei az operációs rendszerek piacát jelképező méretes tortából.
 

Kulcsszavak: Google Chrome opsys

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05