Fekete színű zöld mobil a T-Mobile-nál

forrás Prim Online, 2010. április 19. 20:45

Újabb környezetbarát készülékkel, a Sony Ericsson Elm-mel bővült a T-Mobile akciós kínálata. A legújabb jövevény ugyan fekete színben kapható, de mégis sok tekintetben zöldnek mondható. A gyártó ugyanis a hasznos szolgáltatásokon és funkciókon túl arra is nagy gondot fordított, hogy a készülék előállítása és használata egyaránt kisebb megterhelést jelentsen a környezetre.

A Sony Ericsson GreenHeart jelzésű készülékek PVC- és berillium-mentesek és nem tartalmaznak brómot vagy antimóniumot sem. Emellett a GreenHeart-mobiloknál, így a Sony Ericsson Elm esetében a hagyományos papír alapú kézikönyvet elektronikus, a telefonból elérhető útmutató váltja fel, csökkentve ezzel a papírfelhasználást. Az így megtakarítható papír mennyisége 1 millió telefon esetében 350 tonna, ez 13 ezer fa és 7500 köbméter víz megkímélését jelenti. Szintén a környezet terhelését csökkenti a csomagolás újragondolása, a kisebb méretű dobozok az anyagfelhasználáson túl a szállítással járó károsanyag-kibocsátást is csökkentik. A csomagolás átalakításával a korábbihoz képest 80%-kal csökkenthető a CO2-kibocsátás. A Sony Ericsson Elm készülékhez tartozó zöld akkumulátortöltő áramvesztesége nagyon kicsi, és az új töltőeltávolító emlékezteti a felhasználót a töltő kihúzására.

A Sony Ericsson Elm környezetbarát megoldásai mellett a közösségi szolgáltatások tekintetében is előremutató. Az egyre népszerűbb közösségi oldalak a Widget Managerrel könnyen, már a nyitó képernyőn is közvetlenül elérhetők. A GPS-vevő a könnyebb tájékozódást, a készenléti módban egyetlen gombnyomásra elérhető Yahoo-kereső pedig az internetes információk egyszerű megtalálását segíti. Az 5 megapixeles, arcfelismerésre és mosolyfelismerésre képes, autofókuszos kamerával készült fotók és videók azonnal megoszthatók másokkal, és a képhez eltárolt GPS-koordináták alapján a fotók helye is könnyen meghatározható, a képek a Google Maps-en azonnal elhelyezhetők. A szórakoztatásról a sztereó, RDS funkcióval rendelkező FM-rádió és a TrackID megoldással felvértezett médialejátszó gondoskodik. A Sony Ericsson Elm-mel a szélessávú internet-hozzáféréssel és WiFi-vel böngészhető az internet, és a telefonnal 3G-s hálózaton videotelefonálni is lehet.
A Sony Ericsson Elm új előfizetéssel, 2 éves hűségnyilatkozattal 29990 Ft-ért vásárolható meg a T-Mobile-nál.
 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09