Ötszörös TIPA-díjas a Canon

Kovács Attila, 2010. április 26. 10:04

A tavalyi évhez hasonlóan idén is öt Technical Image Press Association (TIPA) elismerésben részesült a Canon. A TIPA, Európa vezető fotós és képalkotással foglalkozó szakújságírói szervezetének bizottsága minden évben kiválasztja az év legjobb fotós és képalkotási termékeit. Idén a Canon fényképezőgépeinek és nyomtatóinak piacvezető minőségét a következő kategóriákban díjazták:

  • Legjobb haladó DSLR: Canon EOS 550D
  • Legjobb szakértő DSLR: Canon EOS 7D
  • Legjobb szakértő kompakt fényképezőgép: Canon PowerShot G11
  • Legjobb többcélú fotónyomtató: Canon PIXMA MP990
  • Legjobb nagy formátumú nyomtató: Canon imagePROGRAF iPF6350



Canon EOS 550D


A 18 MP Canon EOS 550D DSLR fényképezőgép 1920 x 1080 képpont felbontású full-HD videó móddal, hatékony élőképes felvételi funkcióval, valamint lenyűgöző beállítási lehetőségekkel és funkciókkal rendelkezik: megfelel a professzionális és amatőr fotósok igényeinek egyaránt.


Canon EOS 7D

A Canon az EOS 7D fényképezőgéppel bebizonyította, hogy a kis képérzékelős APS-C nem jelent akadályt a kiváló képminőség elérésében, mivel az új CMOS 18 MP EOS 7D 3200 ISO beállítással is magas minőséget eredményez. Az akciófotósok szívesen fényképeznek majd az 1/8000 záridővel és az ultragyors képfrekvenciával, a HD videó-felvételi funkció pedig tökéletes választás a professzionális videók készítői számára.


Canon Powershot G11

A PowerShot G11 praktikus felépítésű, felhasználóbarát készülék, és minden olyan kézi funkcióval rendelkezik, amelyre egy fényképésznek szüksége lehet. A 28-140 mm-nek megfelelő zoom és a 10 MP-re korlátozott képérzékelő is bizonyítja, hogy a fényképezőgép megfelel a professzionális és kezdő felhasználók igényeinek egyaránt.


Canon PIXMA MP990

A Canon PIXMA MP990 megkönnyíti a fotónyomtatást, mivel számos újítást – többek között többzónás expozíció korrekciót, az arcfelismerés finomítását, témaelemzést, világosság és telítettség korrekciót is – tartalmaz. A PIXMA MP990 az Auto Photo Fix II funkció alkalmazásával segíti a fotósokat, hogy a legtöbbet hozzák ki a fényképekből, és hozzájárul a leggyakoribb fényképezési hibák – például az alulexponáltság – javításához.


Canon imagePRGRAF iPF6350

A 24 hüvelykes imagePROGRAF iPF6350 nyomtató a Canon 12 színű LUCIA EX pigmentalapú tintarendszerét és innovatív nyomtatási technológiáját alkalmazza. A nagyobb pontosságú és kiterjedt színskálájú nyomatok megfelelnek a professzionális felhasználók kifinomult nyomtatási minőség iránti igényeinek. A kiemelkedő képpontosság mellett a modell színkalibrációs funkcióval is rendelkezik, mely a nagy teljesítményű belső érzékelőkkel pontosan észleli, beállítja és korrigálja a nyomtatófejek sűrűségének változásait, ezáltal állandó színhűséget és pontos színeket biztosít.

A Technical Image Press Association (TIPA) 13 ország 29 fotós és képalkotási magazinja által delegált tagokból áll. A TIPA szerkesztői évente egyszer értékelik a képalkotási termékeket, hogy megkönnyítsék a választást az amatőr és a professzionális fényképészek számára egyaránt. Vásárlási javaslatukat elsősorban az innováció, az ergonómia, az egyszerű használhatóság, a formatervezés, a hatékonyság és az ár-érték arány figyelembe vételével teszik meg.

Kulcsszavak: Canon díj

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05