Telefonos tolmácsszoftver a Microsofttól

Milkovits Gábor, 2010. május 8. 09:45

A Microsoft az idei TechFest konferencián egy olyan alkalmazást mutatott be, amely beszédfelismerő szoftver és gépi fordítóprogram segítségével élő beszélgetés közben lefordítja, majd géphangon továbbítja a felek által elmondottakat.

A megoldás a fentiek mellett képes az írott szöveget is hanggá alakítani, illetve fordítva. Mivel az alkalmazott technológiák jelenleg még messze állnak a tökéletestől, a találmány meglehetősen magas hibaszázalékkal dolgozik, ahogyan ez a http://www.youtube.com/watch?v=QtCRTUmYDoo&feature címen megtekinthető videóból is kiderül. A prototípus mégis már jelenlegi állapotában is alkalmas arra, hogy a beszélgető felek nagyjából megértsék egymást, a jövőre nézve pedig igencsak ígéretes lehetőségek rejlenek egy ilyen termékben.

Valószínűleg nem véletlen, hogy a Microsoft éppen most állt elő egy ilyen találmánnyal, amikor a fordító technológiák kezdik lefedni a világhálót, elsősorban a cég egyik fő riválisa, a Google jóvoltából. A Microsoft egyelőre nem ismertetett konkrét terveket arról, hogy mikor és milyen termékekben szeretné viszontlátni az újfajta technológiát.
 

Kulcsszavak: Microsoft fordítás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05