KÜRT Akadémia: indul a hacker labor és a szupervízor képzés

forrás Prim Online, 2010. május 19. 14:02

A KÜRT Akadémia elindította intézményi keretek között működő, kutató-fejlesztő etikus hacker közösségét, a hackLAB-et. A hacker labor alapító tagjai a KÜRT Akadémia egyéves etikus hacker képzésének végzős hallgatói, akik a képzés során valós projekteken, éles bevetéseken is bizonyították már rátermettségüket és kiemelkedő szakmai felkészültségüket.
A hackLAB célja, hogy megismertesse a piaccal az etikus hackelés szakmai kritériumait, valamint, hogy fejlesztéseivel egyre szélesebb felhasználói kört juttasson a biztonságos informatika használatának előnyeihez.

A KÜRT Akadémia az idén második alkalommal indítja el egyéves etikus hacker képzését. A képzés kiscsoportos; évente nagyságrendileg 15 fő teljeskörű szakmai felkészítését vállalja az intézmény. A felvett hallgatóknak nem kevesebbet kínál az iskola, mint hogy megismerhetik a legfrissebb hacker technológiák teljes tárházát, műhelymunkák sorozatában gyakorolhatják a megtanult fogásokat, betekintést kapnak az etikus hackelés jogi és pszichológiai hátterébe, és megtanulják kezelni a megrendelő szempontjából kritikus helyzeteket és bonyolult projekteket.

Az első hacker évfolyam hallgatói színes szakmai háttérrel érkeztek a KÜRT Akadémiára: a fizikai biztonsági szakértőtől, az informatikai igazgatón keresztül az Oracle specialistáig sokféle tudás jelent meg a csapatban. A KÜRT Akadémia hackLAB ennek a közösségnek kínál további fórumot a tudásfrissítéshez, a közös munkához és a jövőbeli fejlesztésekhez, de nem titkolt szándékuk nyitni olyan etikus hackerek felé is, akik tudásukkal, minőség iránti igényükkel, fejlesztésorientált hozzáállásukkal illeszkednek a hackLAB szellemiségéhez és a csapat célkitűzéseihez.

A közösség célja a hacker szakma minőségi kritériumainak megismertetése a hazai piac szereplőivel annak érdekében, hogy a megrendelők szempontjai megfelelően érvényesüljenek a projektekben, és emelkedjen a piaci szolgáltatások színvonala. A hackLAB közössége többek között olyan védelmi és vizsgálati módszerek fejlesztésén dolgozik, amelyek vállalatmérettől függetlenül, széles felhasználói kör számára teszik elérhetővé az információ megfelelő szintű biztonságát.

A KÜRT Akadémia hackLAB azon piaci szereplők számára kínál költséghatékony megoldást, akik a szakmai közösség tudását vállalati biztonságuk érdekében szeretnék felhasználni. A közösség erőforrásai vállalati etikus hackelési projektekre és biztonsági fejlesztésekre egyaránt igénybe vehetők.

A KÜRT Akadémia következő nyílt napján, május 27-én, csütörtökön, 15 órától az egyéves etikus hacker képzés tartalmáról hallhatnak az érdeklődők, valamint megismerkedhetnek a hackLAB alapítóival és a képzés vezetőjével.

A hacker iskola második évfolyamával egyidőben üzleti szupervízor képzés indul a KÜRT Akadémián, dr. Keserű Károly vezetésével. Ez a képzés azoknak az üzleti szakembereknek – elsősorban vezetőknek és fejlesztőknek, tanácsadóknak (coach-oknak) – szól, és jelent perspektivikus tanulási lehetőséget, akik nyitottak a változásra és az önreflexióra, valamint tiszta, hiteles kapcsolati dimenziókra törekednek.

Szintén szeptemberben indul újra Mérő László és Baracskai Zoltán üzleti coach képzése. A hallgatók érdekes szakmai perspektívákat, új üzleti megoldásokat ismerhetnek meg a téma nemzetközi nagymestereitől, a hazai tudományos élet jeles alakjainak tolmácsolásában.

A KÜRT Akadémia képzéseinek a KÜRT budaörsi székházában kialakított rendezvény- és oktatóközpont ad otthont. A legkorszerűbb technikával felszerelt konferencia- és oktatótermek a különféle programok színvonalához méltó helyszínt biztosítanak.

A KÜRT Akadémia és a képzéseivel, illetve a nyíltnappal kapcsolatban bővebb információ
a www.kurtakademia.hu weboldalon található.
 

Kulcsszavak: Kürt oktatás hacker security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50