Új Fujitsu PRIMERGY szerverek akár 40 százalékkal nagyobb teljesítménnyel

Kovács Attila, 2010. június 3. 13:02

A Fujitsu új generációs PRIMERGY szervercsaládja az Intel Xeon 5500 processzorcsaláddal üzemelő szerverekhez képest akár 40 százalékos, az egymagos Intel szerverekhez képest pedig 15-szörös teljesítménynövekedést érhet el. Utóbbi esetében az üzemelési költségek 90 százalékos csökkenése mellett. A rendszerek energiahatékony hardverrel, praktikus szolgáltatásokkal és megoldásokkal támogatják az átfogó virtualizációs projektek megvalósítását. A PRIMERGY TX300 S6 toronyszerverből, PRIMERGY RX200 S6 és RX300 S6 rack-szerverekből, valamint PRIMERGY BX920 S2 és BX922 S2 pengeszerverekből álló termékcsalád a piac első 32 nanométeres processzorait, az új (Westmere kódnevű) Intel Xeon 5600 processzorsorozat tagjait tartalmazza.

A PRIMERGY x86-os szerverek rendkívül sikeresek a magyar felhasználók körében. Míg az x86-32/64 kategóriájú szerverek hazai piaca 2010 első negyedévében összességében 26,4 százalékkal3 bővült a megelőző év azonos időszakához képest, a Fujitsu értékesítése több mint 300 százalékkal3 növekedett. A Fujitsu Technology Solutions Kft. piaci részesedése az első negyedév végén meghaladta a 10 százalékot3. A már Magyarországon is elérhető PRIMERGY S6-os sorozattól a Fujitsu Technology Solutions Kft. szerverpiaci szerepének további jelentős növekedését várja.

A kétfoglalatos, x86-os PRIMERGY szerverek új generációja ismét jelentős fejlesztéseket vezet be a torony és rack modellektől az adatközpontos pengékig a teljes termékcsaládban. Ezek tovább fokozzák a kimeneti teljesítményt és csökkentik az áramfogyasztást. A Fujitsu optimalizált hardvereit, szolgáltatásait és megoldásait az Intel Xeon 5600 processzorsorozat kimagasló feldolgozási teljesítményével ötvözte. A kis fogyasztáshoz a Fujitsu Cool-safe technológiája és a ServerView továbbfejlesztett fogyasztásszabályozási képességei is hozzájárulnak. Az új PRIMERGY szerverekkel több feladatot lehet elvégezni kevesebb erőforrással.

A teljesítmény átütő növelése és a költségek csökkentése érdekében a Fujitsu számos új megoldást alkalmaz az S6-os sorozatú szervereinél. Ilyen például az FCOE (Fibre Channel over Ethernet), amely segítségével kihasználható a 10Gbit/s-ig növelt Ethernet teljesítménye, ezzel támogatva a tárolók és hálózati I/O konszolidálását és csökkenti a szerverekben használt adapterek, a kábelek és a switch portok számát, valamint az adatközpont áramellátásának és hűtésének költségeit.

Hasonló célokat szolgál a 6 Gb/s SAS (SAS 2.0) alkalmazása, amely az első generációs SAS-eszközökhöz képest gyorsabb adatelérést biztosít a korábbi átviteli sebesség megduplázásával, valamint több és gyorsabb HDD csatlakoztatását teszi lehetővé egy vezérlőhöz. A megoldást visszamenőleges kompatibilitást biztosít a meglévő 1,5 Gb/s vagy 3 Gb/s sebességű SAS/ SATA rendszerekkel, hatékonyabban hasznosítja a meglévő sávszélességet a SAS 1.0-hoz képest és sávszélesség-energiafogyasztás aránya is meghaladja azt.

Az új szervergenerációban alkalmazott Solid State Disk (SSD) technológia segítségével a meglévő kontrollereket használva a forgó alkatrész nélküli diszkek a nagyobb megbízhatóság mellett jelentős sebességnövekedést biztosítanak.

A PRIMERGY családra jellemző méhsejt szerkezetű előlap akár 40 százalékkal javítja a szellőzés áteresztő kapacitását, a levegőt pedig „Cool-safe” légcsatornák terelik oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. A nagyobb méretű ventillátorok eredményesebben és halkabban hűtik a CPU-kat és a memóriát. A ServerView elnevezésű rendszerfelügyelet szabályozza a fogyasztást az aktív teljesítmény és a költség szabályozásához.

A PRIMERGY család új generációjának egy modelljét tesztelték az IDS Scheer, az üzleti folyamatellenőrzés globális piacvezető vállalatának magyarországi szakemberei. Az IDS Scheer az RX300 S5-ös és az új RX300 S6-os szervereken SAP ERP 6.0 és MS Windows Server 2008 64 bit alkalmazási környezetben négy különböző feladat – adatbázis import, mandant másolás, mandant törlés és adatbázis ellenőrzés- során mérte az átfutási időt és a kapcsolódó energiafogyasztást. A tesztek mind a négy művelet során egyértelműen az S6-os szerver nagyobb sebességét és kisebb fogyasztását bizonyították. Az átlagos futás idő 17%-kal volt nagyobb a korábbi generáció azonos gépéhez képest, míg az átlagos energia-megtakarítás 7%-kos volt az S5—el összevetve.

Valamennyi új generációs PRIMERGY szerver az elérhető legmagasabb kategóriájú, háromcsillagos Green IT besorolást kapta. A Fujitsu saját Green IT címkéje szigorúbb a jelenlegi iparági szabványoknál és az Energy Star követelményeit is magában foglalja.
 

Kulcsszavak: Fujitsu szerver

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05