Új Fujitsu Lifebook táblagépek

forrás Prim Online, 2010. augusztus 31. 12:57

A Fujitsu bemutatta mobil felhasználóknak szánt új Lifebook T sorozatú táblagépeit, amelyek minden szükséges jellemzőt (pl. opcióként beépített GPS-t) biztosítanak a gyakran utazóknak.

Az új modellek tökéletes megoldást kínálnak az állandóan úton lévő felhasználóknak a reptéri váróban éppúgy, mint a volán mögött, az ügyfél telephelyén vagy épp egy kávézóban az e-mailek böngészéséhez. Mégpedig azért, mert az új Lifebook T730 és  Lifebook TH700 modellek opcionális GPS-képességekkel is konfigurálhatók és beágyazott 3G/UMTS, WLAN és Bluetooth technológiával támogatják a mobil csatlakozást.

Könnyű, gyors és rugalmas – ezekkel a jelzőkkel lehet a legjobban leírni az új, 12,1 hüvelykes Fujitsu  Lifebook T730 és TH700 modelleket, amelyek minden részlete az ideális mobil működést szolgálja. A mindössze 1,8 kg súlyú  Lifebook T még akkor sem komoly többletteher, ha a felhasználónak egész nap magánál kell tartania a gépét. Gyorsaságát a nagy teljesítményű, új 2010-es Intel Core processzorcsaládnak köszönheti, ami opcionálisan gyorsan reagáló SSD lemezmeghajtókkal és a legkomplexebb alkalmazások futtatásához elegendő memóriával is kiegészíthető.

A rugalmas rendszer kijelzője egyetlen kézmozdulattal táblagép pozícióba fordítható (twist-to-touch). A mindkét irányba elfordítható kijelző támogatja a Windows 7 többpontos érintésvezérlő technológiáját. A táblagép modulhelyébe DVD meghajtó, második akku, Blu-ray Disc combo meghajtó vagy második merevlemez-meghajtó helyezhető. A gép két akkumulátorral egész napos munkavégzést biztosíthat felhasználója részére. Ebben fontos szerepet játszanak a meghosszabbított üzemidejű akkumulátor és az energiatakarékos jellemzők, pl. a kijelző fényerejét automatikusan a környezet fényviszonyaihoz igazító, integrált környezetifény-érzékelő (Ambient Light Sensor).

A  Lifebook T730 és TH700 modellek gazdája út közben is folyamatosan elérheti a hálózatot a 7,2 Mbit/s maximális letöltési sebességű, opcionális beágyazott mobil szélessávú (3G/UMTS) modullal, vagy az N-szabványú WLAN és Bluetooth technológiával. A beépített GPS modul segítségével még a nehezen tájékozódó felhasználó is a legrövidebb úton juthat el céljához, mivel az egység bármikor képes behatárolni a noteszgép pontos földrajzi helyzetét.

A mobil felhasználó számára a biztonság is prioritás. Erre reagálva mindkét új Fujitsu  Lifebook táblagép támogatja a biometrikus bejelentkezést, a Lifebook T730 pedig az adatokat is titkosítja az opcionális TPM (Trusted Platform Module) modullal. Mindkét rendszerhez előfizethető a Fujitsu Advanced Theft Protection megoldása, amellyel távolról lezárható az elveszett vagy ellopott noteszgép, adatai törölhetők, és az aktuális pozíció behatárolásával a gép visszaszerzése is gyorsítható.

A  Lifebook T730 és TH700 modellek már jelenleg is megvásárolhatók közvetlenül a Fujitsutól vagy viszonteladóitól. Áruk konfigurációtól függően változik, az alap konfiguráció bruttó 499.900 Ft-tól elérhető.

Kulcsszavak: Tábla PC notebook Fujitsu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05