Külső SSD Flash-meghajtók a Iomega-tól

forrás Prim Online, 2010. október 21. 14:45

A Iomega bejelentette az új, gazdagép-tápellátású Iomega External USB 3.0 SSD Flash-meghajtók megjelenését. A robusztus SSD-meghajtók a villámgyors USB 3.0 csatolók és a beépített titkosítás nyújtotta biztonság révén tökéletes választást kínálnak.

A november elején forgalomba kerülő, tenyérnyi méretű külső meghajtó USB 3.0-s csatlakozóval rendelkezik, 1,8 hüvelykes SSD-t tartalmaz és 64, 128, illetve 256 GB kapacitású változatban lesz elérhető. Az elegáns fémburkolat nem csak jól néz ki, de további védelmet is jelent: a meghajtó akár háromméteres esést is kibír. A biztonságot 256 bites hardveres titkosítás, hozzáadott vírusvédelmi és mentési szoftver javítja. Az SSD-eszközök kiemelkedő teljesítménye mellett a három éves jótállás garantálja, hogy a felhasználók az Iomegától elvárt csúcskategóriás tárolóeszközt kapják.

Az új Iomega USB 3.0 külső SSD Flash meghajtó anatómiája

Az Iomega USB 3.0 External SSD Flash Drive olyan eszköz, amelyben nincsenek mozgó alkatrészek, emiatt sokkal strapabíróbb, emellett gyorsabb alkalmazásbetöltést és csúcskategóriás átviteli sebességet kínál a nagyfelbontású videoállományok, digitális fotók, grafikák és zenék esetében. Különösen a profi videósok, fényképészek és más kreatív szakemberek fogják úgy találni, hogy a meghajtó nagymértékben segíti a határidők betartását és remekül illeszkedik a digitális tárolással szembeni elvárásaikhoz.

A szupergyors USB 3.0-s csatolóval az Iomega External SSD Flash Drive akár az USB 2.0-s meghajtók sebességénak tízszeresét is el tudja érni. Az új SSD meghajtó még a ugyanezt az USB 3.0-s csatolót használó 7200 fordulat/perc sebességű SATA merevlemezeknél is kétszer gyorsabb.

A hűvös tapintású új eszközökhöz nem szükséges külső tápegység és teljes visszamenőleges kompatibilitást mutatnak a csak USB 2.0-s bemenettel rendelkező személyi számítógépekkel és más berendezésekkel egyaránt. Az Iomega egyébként külön megvásárolható USB 3.0-s adapterkártyákat is kínál, amelyeket az eredetileg 2.0-s USB-csatlakozóval rendelkező asztali vagy noteszgépbe helyezve az SSD Flash meghajtó vásárlói is élvezhetik a natív, akár másodpercenként 5 gigabit/másodperces USB 3.0-s adatátviteli sebességet

Értéknövelt szoftvercsomag a fájlok védelmére -- takarékosan
Az Iomega új eszközéhez ingyenesen jár az Iomega Protection Suite: a mentési és vírusvédelmi szoftverek egységes használatú csomagja, amely kiegészítő védelmet nyújt a felhasználók fényképei, filmjei, zenéi és más fájljai számára.



Az Iomega Protection Suite a következőket tartalmazza:

- v.Clone - az Iomega exkluzív szoftvere, amely teljes virtuális rendszerképet készít a PC-ről az Iomega meghajtóra, beleértve az operációs rendszert, az összes alkalmazást, a beállításokat és a saját fájlokat. A klónmásolat zökkenőmentesen elérhető egy másik gépről is, akár ha a saját PC-n dolgozna. A meghajtó újracsatlakoztatásakor a szoftver automatikusan visszaszinkronizálja az adatokat az elsődleges PC-re, így a fájlok mindig naprakészek lehetnek.
- Kiegészítő 1 éves előfizetés a Trend Micro Internet Security termékre a PC-s, illetve a Trend Micro Smart Surfing szoftverre a Maces használathoz.
- Iomega QuikProtect: mentési szoftver az adatok egyszerű, ütemezett fájlszintű biztonsági mentéséhez merevlemezre vagy hálózati tárolóeszözre (Windows és Macintosh asztali és noteszgépekhez).
- Roxio Retrospect Express szoftver: az összes adat, alkalmazás és beállítás mentéséhez (Windows és Macintosh asztali és noteszgépeken).
- MozyHome Online Backup szolgáltatás: kényelmes online mentési megoldás 2 GB ingyenes kapacitással (korlátlan online tároló 4,95 dollár/hó előfizetési díjért). A MozyHome Online szolgáltatással bármely interneteléréssel rendelkező számítógépre visszaállíthatók a legfontosabb adatok, a világ bármely pontjáról.

Az Iomega Protection Suite minden eleme kényelmesen letölthető az eGo Drive tulajdonosok számára.

Árak
Az új Iomega USB 3.0-as külső SSD Flash meghajtó november elején kerül forgalomba a világ minden táján. Háromféle kapacitással lesz kapható, a 64 gigabájtos változat ára 229 USD (€ 219), a 128 gigabájtosé 399 USD (€ 389), a 256 gigabájtosé 749 USD (€ 749) lesz.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50