Letölthető az Internet Explorer 9 legújabb kiadása

Megjelent a Platform Preview 6

forrás Prim Online, 2010. október 29. 14:34

Mától letölthető a Microsoft valaha volt leggyorsabban terjedő böngészőjének, az Internet Explorer 9-nek a következő változata. Az elsősorban webfejlesztőknek szánt Platform Preview 6 számos újdonságot hoz.

Az Internet Explorer 9 (IE9) béta verzióját szeptemberi megjelenése óta már több mint 10 millióan töltötték le, ezzel a szoftvercég leggyorsabban terjedő béta verziójú böngészőjévé vált. A mától elérhető új Platform Preveiw 6 verzió továbbra is a webes fejlesztőknek és az informatika iránt érdeklődőknek készült, akik segítségével könnyebben felkészülhetnek a végleges IE9-cel érkező újdonságokra, véleményüket, javaslataikat ráadásul megoszthatják a Microsoft-tal.

A szoftvercég továbbra is nagy hangsúlyt fektet a korábbi IE9-verzióban bevezetett hardveres gyorsításra, amelynek révén még akadálytalanabbá válhat a böngészési élmény. Annak érdekében, hogy az utóbbi évek, évtizedek hardveres fejlesztései az internet világában is érezhetővé váljanak, a Microsoft számos partnerrel működik együtt, köztük az AMD-vel, az NVIDIA-val és a Dell-el is.

Az IE9 másik nagy újdonsága a HTML5-támogatás, amely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a fejlesztők a korábban megszokottnál sokkal funkciógazdagabb és megbízhatóbb weboldalakat hozzanak létre, amelyek ugyanúgy működnek minden böngésző alatt. A fejlesztők így végre megszabadulhatnak számos olyan korláttól, amelyek megakadályozták, hogy olyan webes megoldásokat hozzanak létre, amelyek pont annyira gördülékenyen működnek, mint egy asztali alkalmazás. 

Az új verzióban a fentiek mellett az alábbi újdonságok találhatók:
·    Javított JavaScript-teljesítmény
·    A CSS3 2D transform-ok támogatása
·    A szemantikus címkék támogatása
·    Új fejlesztői sablonok az Internet Explorer 9 Test Drive weboldalon

Míg a javított JavaScript-teljesítmény elsősorban a gyorsabb böngészésben érhető tetten, addig a CSS3 2D transformok és a szemantikus címkék támogatása a Microsoft HTML5 iránti elkötelezettségét mutatja. A szemantikus címkék révén a webfejlesztők egyszerre több jelentést kapcsolhatnak oldalaikhoz, így pontosabban közölhetik a keresőmotorokkal és böngészőprogramokkal, hogy valójában milyen tartalmak is találhatók rajtuk.

Az IE9 Platform Preview 6 a http://www.IETestDrive.com oldalról tölthető le, ahová számos új sebesség, html5 és grafikus demók is bekerültek, melyekben megismerhetők a verzió újdonságai. Az új verzió a korábbi Platfrom Preview verziókhoz hasonlóan az Internet Explorer 8 és az IE9 Beta korábbi kiadása mellé települ, tehát a korábban telepített böngészők használhatók maradnak, és velük párhuzamosan próbálhatók ki a Platform Preview újdonságai.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09