Vitorlát bont a Sixt Magyarország

2011-2012 legnagyobb nemzetközi érdeklődésre számot tartó eseménye

forrás Prim Online, 2010. december 9. 08:50

Sporttörténeti vállalkozás részese a Sixt Magyarország, mely stratégiai együttműködő partnerként járul hozzá a magyar kezdeményezésű Afrika-Europe Challenge nemzetközi komplex eseménysorozat megvalósításához.

2011. július 24-én Máltából futnak majd ki a 15 szakaszból álló, Afrika kerülő verseny bátor, kalandot kereső résztvevői, hogy megismételhetetlen, életre szóló élménnyel legyenek gazdagabbak egy izgalmas és kemény, ugyanakkor megrendítő és felemelő megmérettetésen. Minden bizonnyal 2011. és 2012. között a legnagyobb nemzetközi érdeklődésre számíthat az Afrika-Europe Challenge projekt, mely szervezésének záró szakasza Magyarország soros EU elnökségének ideje alá esik. A kezdeményezés, bár sporttörténeti jelentősége miatt egyedülálló, gazdasági, politikai és kulturális szempontból is jelentős. Az AEC mögött olyan meghatározó személyek sorakoznak fel, mint Andris Piebalgs, az Európai Unió fejlesztési együttműködésért felelős biztosa, Louis Michel, az EU és az ACP országok közös parlamenti közgyűlésének uniós társelnöke, Dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke és Wossala György az Európai Vitorlás Szövetség elnöke. A projekt élvezi az Afrikai Unió legmagasabb szintű támogatását is.

Az AEC legfőbb célkitűzései közé tartozik többek között elősegíteni az afrikai és európai kultúrák közötti párbeszédet, bemutatni Afrika országait, szépségeit, lehetőségeit és gondjait. Céljuk, hogy Afrikára irányítsák Európa és a világ figyelmét, összegyűjtsék mindazokat az együttműködéseket célzó szellemi, anyagi és pénzügyi szándékokat, amelyek a kölcsönös érdekek alapján Afrika és Európa között bontakozhatnak ki. Továbbá, hogy olyan kapcsolatok megszületésében segédkezzenek, amelyek hosszú távú hasznot hozhatnak mindkét fél számára. Mindezek megvalósításához pedig a sport, a vitorlázás barátságteremtő erejét kívánják felhasználni.

A Sixt Magyarország, örömmel mondott igent az AEC felkérésének – jelentette ki Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezetője. „A maga nemében korszakalkotó kezdeményezés és elgondolás ismét bizonyítéka annak, hogy, bár Magyarország kicsi, mégis merünk nagyot álmodni, és ami a legfontosabb: álmainkat megvalósítani. Az AEC szellemisége igazán közel áll hozzánk” – tette hozzá az ügyvezető – így 2010. november 18-án örömmel nyújtottam át a Sixt Magyarország által felajánlott gépjárművek kulcsait az AEC képviseletében Dr. Kondricz Péter és Gál József uraknak a sikeres stratégiai együttműködés fényében.”

„Úgy gondolom, hogy a politikai és a gazdasági elgondolásokon túlmenően fontos megemlítenünk a „Future Without Distance” elnevezésű iskolai gyermekprogramot is, mely szintén az AEC keretén belül valósulhat meg – nyilatkozta Magyar Nikoletta, a Sixt Magyarország marketingvezetője. „A CSR tevékenység szívügye a Sixtnek, így az előbb említett közös szellemiségen túlmenően még egy további fontos dolog ösztönzött minket a támogatásra. A programmodul célja ugyanis, hogy az Európai Unió és az Afrikai Unió gyermekei, vagyis a jövő generációja élő, közvetlen, partnerségen alapuló együttműködést építsenek ki egymással, illetve a világ más tájain élő emberekkel. A projekt lehetőséget biztosít arra is, hogy a gyermekek szervezett keretek között, interaktív, folyamatos kapcsolatot tarthassanak fenn az Afrikát körülhajózó flottával. Ennek keretén belül kerülhet sor iskolák testvérkapcsolatának kiépítésére, EU-AU témájú vetélkedők megszervezésére, vagy ismeretterjesztő szakkörök működtetésére” – emelte ki a marketingvezető.

Kapcsolódó webcímek:
www.sixt.hu
www.africaeuropechallenge.com
 

Kulcsszavak: autószolg Sixt

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

CES 2024: A mindennapokba beszökött a jövő

Mesterséges intelligencia, mobilitás, robotok ... csak egy pár kulcsszó a Szilícium völgyben egy évtizede megálmodott jövőből, ami most – a CES 2024 tanúsága szerint – gyakorlatilag már itt van a mindennapi világunkban, beszökött, miként Adynál az ősz...

2024. január 12. 15:23

Mesterséges intelligencia a kamerákban

Az automatizált vezetés lépésről lépésre egyre több támogatást nyújt a sofőröknek, jövőbeni célja pedig, hogy a jármű végül átvehesse a teljes irányítást. Sőt, még ennél is több: „Az embernél jobb vezetővé kívánjuk fejleszteni az autókat, így növelve a közúti közlekedés biztonságát. Más szavakkal: a technikának még az embernél is megbízhatóbban kell működnie” – hangsúlyozta Harald Kröger, a Bosch igazgatótanácsának tagja.

2019. szeptember 18. 20:30

A Bosch mobilitási üzletága gyorsabban nő a piacnál

A Bosch 2018 eleje óta mintegy 13 milliárd euró összegben kapott elektromobilitási megrendeléseket, többek között személygépkocsik és könnyű teherautók akkumulátoros erőátviteli rendszereire vonatkozó gyártási projekteket. E sikeres megrendeléseknek és saját innovatív erejének köszönhetően a Bosch a jelenlegi nehéz körülmények között is tartja pozícióját.

2019. szeptember 13. 11:28

A Fujitsu bemutatta közlekedési fejlesztéseit a berlini Shift AUTOMOTIVE konferencián

A Fujitsu - ma bemutatott - „Future Mobility Accelerator” jövőképe a gépjárműtechnológia innovációit hasznosítva támogatja az ENSZ 17 fenntartható fejlődési célkitűzésének1 megvalósulását – és pragmatikus, gyakorlatias lehetőségekkel, kisebb környezetterhelés mellett segíti a mobilitást a jövő városi környezetében.

2019. szeptember 11. 15:40

Nő a mobilparkolás népszerűsége

Az elmúlt években dinamikusan növekedett a mobilparkolások száma az egész országban a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. weboldalán keresztül elérhető adatok alapján, melyeket a Parkl dolgozott fel. Míg 2014 júliusában kevesebb, mint 40 ezer parkolást bonyolítottak átlagosan naponta mobilról, addig idén júliusban ez a szám már majdnem 100 ezer volt, derül ki statisztikákból. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a csúcsidőszak az ősz, így a következő hónapokban nehezebb parkolási körülmények várhatók. 

2019. szeptember 9. 11:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05