Fujitsu modellfrissítés: zaj kiiktatva

forrás Prim Online, 2011. január 10. 18:21

A Fujitsu bemutatta megújult ESPRIMO PC és LIFEBOOK családjának tagjait: három új ESPRIMO és kilenc új LIFEBOOK modellt. A CES kiállításon bemutatott új modellek az Intel 32 nanométeres mikroarchitektúrájára épülő, második generációs Core processzortechnológiával dolgoznak, ami komoly előrelépés az energiahatékony teljesítmény terén.

Új, halk ESPRIMO PC-k

Azon túl, hogy a nulla wattos ESPRIMO PC-k kikapcsolt állapotban 0 watt fogyasztásúak, a Fujitsu most újabb környezetterhelő tényezőt iktatott ki modelljeinek működéséből: a zajt. Az új nulla wattos ESPRIMO E900 és P900 „Zero Noise” modellek teljesen zajmentesen futnak tétlen és normál irodai üzemmódban. A halk működésnek köszönhetően az új ESPRIMO PC-k bármilyen irodai környezetbe harmonikusan beilleszthetők.

A harmadik új ESPRIMO a Q900 modell, amely két USB 3.0 interfésszel rendelkezik. Az USB 3.0 átviteli sebessége az USB 2.0 tizenkétszerese. A nagy teljesítmény dacára az ESPRIMO Q900 a Fujitsu PC-portfóliójának legenergiahatékonyabb modellje.

Új LIFEBOOK kínálat
Az új LIFEBOOK kínálat több apró, értéknövelő jellemzővel is rendelkezik. Ezek egyike a 0 wattos váltakozó áramú adapter, amely egyáltalán nem fogyaszt energiát a noteszgép kikapcsolt állapotában, és az antibakteriális billentyűzet, amely gátolja a noteszgép felhasználói között a kórokozók terjedését. Szintén új jellemző a legtöbb új modellben megtalálható USB-töltési üzemmód, amely kikapcsolt állapotban is lehetővé teszi a hordozható eszközök pl. mobiltelefonok töltését.

A Fujitsu az új ESPRIMO PC-knél és LIFEBOOK noteszgépeknél alkalmazza elsőként a „valódi család” (true family) koncepciót, amely a karbantartás és tesztelés terén is jelentős megtakarítást eredményez. A vállalatoknak jellemzően minden PC- és noteszgép-modellt külön kell tesztelniük, hogy ellenőrizzék a hardverek és a szoftverek kompatibilitását az üzleti környezettel. A „valódi család” koncepció azt jelenti, hogy a Fujitsu minden rendszerében ugyanazokat a fő komponenseket használja, az alaplapot, a BIOS-t, az előoldali csatlakozópanelt, a tápegységet és az image-eket is beleértve. Az ügyfelek így egyetlen modell tesztelésével meggyőződhetnek róla, hogy a teljes termékcsalád kompatibilis-e IT-környezetükkel. Az új ESPRIMO P900 és ESPRIMO E900 sorozat, valamint a LIFEBOOK E751 és LIFEBOOK S751 a Fujitsu első e koncepció jegyében készült PC-i illetve noteszgépei.

A „valódi család” koncepció a Fujitsu eddigi termékcsalád-filozófiáját fejleszti tovább. Az eddigi filozófia jegyében a LIFEBOOK E751 és S751 bizonyos moduljai, például a DVD meghajtó modulhelye, a második merevlemez-meghajtó, a második akku és portreplikátor már korábban is cserekompatibilis volt egymással. Ezek az egységek a 2010-es generáció modelljeivel is együttműködnek.

Új ESPRIMO és LIFEBOOK modellek


A három új ESPRIMO modell:
ESPRIMO Q900 mini PC
ESPRIMO E900 E85+ / E90+ / 0 wattos kis helyigényű (SFF) PC
ESPRIMO P900 E85+ / E90+ / 0 wattos mikrotorony PC

A LIFEBOOK család kilenc új modellje:

LIFEBOOK T901 – 13,3 hüvelykes kimagasló precizitású kijelzővel ellátott üzleti tábla-noteszgép
LIFEBOOK P771 – a világ egyik legkisebb 12,1 hüvelykes professzionális noteszgépe DVD-író helyére tehető második akkumulátorral és port replikátorral
LIFEBOOK S761 – 13,3 hüvelykes professzionális noteszgép, amelynek rendkívüli akkumulátor üzemideje remek méret/tömeg kombinációval párosul
LIFEBOOK E751 – csatlakozók széles spektrumát felsorakoztató 15,6 hüvelykes asztali gépet helyettesítő üzleti noteszgép
LIFEBOOK S751 – nagy teljesítményű, 14 hüvelykes üzleti noteszgép
LIFEBOOK P701 – kompromisszumok nélküli üzleti noteszgép, 12,1 hüvelykes kijelzővel
LIFEBOOK NH751 – 17,3 hüvelykes multimédia-noteszgép Blu-ray Disc™ meghajtóval, Full HD-kijelzővel és új grafikus élményt nyújtó, Nvidia Optimus technológiáján alapuló külső grafikus kártyával, lakossági felhasználásra
LIFEBOOK AH531 és A531 – 15,6 hüvelykes általános felhasználásra kialakított noteszgépek sokféle opcióval: Blu-ray Disc™ meghajtóval, külső grafikus kártyával és beágyazott 3G/UMTS csatlakozással
LIFEBOOK LH531 – általános felhasználásra kialakított 14 hüvelykes noteszgép

A Fujitsu új ESPRIMO és LIFEBOOK család modelleinek szállítása 2011. március 1-én indul az EMEA-régióban.

Kulcsszavak: Fujitsu PC notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05