T-Mobile: PocketGuide útikalauz alkalmazás iPhone-ra és Androidra

forrás Prim Online, 2011. április 28. 18:09

A T-Mobile ügyfelek hamarosan kedvezményesen kipróbálhatják a népszerű PocketGuide telefonos városkalauzokat. Ezek segítségével úgy lehet felfedezni Magyarország és Európa nagyvárosait, mintha egy személyes idegenvezetőt rejtene a telefonunk. Az út során rögzített élményekből az alkalmazás az ismerősökkel megosztható, filmszerű összefoglalót készít.

A T-Mobile iPhone-t vagy androidos okostelefont használó ügyfeleinek az idei nyárra tervezett üdüléshez már nem szükséges útikönyvet beszerezniük, sem egyéni idegenvezetőre költeniük. Elég, ha letöltik a PocketGuide T-Mobile Edition alkalmazást, amelyből kiválaszthatják a számukra érdekes európai várost vagy régiót, azon belül pedig az igényeiknek megfelelő hosszúságú és tematikájú turistaútvonalat. Egy városi csomag általában 10 túravonalat és 500 látványossághoz tartozó információt tartalmaz. Az alkalmazás a GPS pozíció alapján beazonosítja a tartózkodási helyet, és ismerteti a látnivalókat, amelyeket kép is szemléltet. Két látványosság között sétálva a turista érdekes történeteket hallhat a városról. Ha éppen kötetlen sétára vágyik, a Barangoló üzemmódot is választhatja, és a PocketGuide megmutatja a közelében lévő látnivalókat, sőt, a környéken található szolgáltatókat: éttermeket, kávézókat és egyéb érdekes pontokat is. Elegendő otthon vagy a szállodában letölteni az alkalmazást, és városnézés közben már nincs szükség internetkapcsolatra, mert a legtöbb információ a telefon memóriájában tárolódik (tematikus túrák, látványosságok, pontok, programok).

A PocketGuide kiemelkedő közösségi funkciókkal rendelkezik: amellett, hogy a felhasználók a Facebook Connect segítségével profilt tudnak létrehozni, az alkalmazás az útközben mobillal készített fotókból és videókból, a feljegyzésekből és a GPS-szel rögzített útvonal Google Earth 3D modelljéből automatikusan videós útinaplót készít, amelyet a felhasználók azonnal megoszthatnak Facebook-os ismerőseikkel vagy a teljes PocketGuide közösséggel. A Live Feed funkció segítségével betekintést nyerhetnek abba, mi történik aktuálisan az adott városban, illetve hogy a barátaik korábban mit csináltak az adott helyen. A bevált éttermek, kávéházak értékelését szintén meg tudják osztani ismerőseikkel.
Az alkalmazás ügyfélfelülete magyar nyelvű, de a kínálatban szerepelnek angol nyelvű útikalauzok is.

A T-Mobile iPhone-os és androidos ügyfelei az alkalmazás letöltésekor 10 eurós keretet kapnak, amelyből egy teljes városkalauzt, vagy két városban egy-egy túrát tudnak vásárolni. Az induló keret felhasználása után további fizetős tartalmakhoz díj fizetése ellenében lehet hozzájutni. Egy túra ára 4,99 EUR; egy város 9,99 EUR; egy éves előfizetés, amelynek birtokában a felhasználó egy évig az összes város Top 5 túrájához hozzáférést kap, 19,99 EUR-ba kerül.
A PocketGuide T-Mobile Edition május folyamán lesz letölthető iOS 4.0 illetve Android 1.7, vagy ennél újabb verziójú operációs rendszerrel rendelkező készülékekre.

Az alkalmazás iPhone-okra az iTunes App Store-ból, Android telefonokra a fejlesztő saját online áruházából tölthető majd le. T-Mobile ügyfelek számára – a letöltése és használata közben generált adatforgalomtól eltekintve – a megjelenéstől számított három hónapon belül díjmentesen lesz elérhető.
A fizetős tartalmak megvásárlása mindkét platform esetében az alkalmazások áruházába történő előzetes regisztráció után bankkártyával lehetséges.

Az ajánlat a GPS City Guide Kft. és a T-Mobile együttműködésének nyomán jött létre.
Az alkalmazások letöltéséhez és használatához adatforgalmazást biztosító díjcsomag igénybevétele vagy Wi-Fi kapcsolat szükséges. Használatuk (kivéve pl. a térképek, vagy a korábban lementett tartalmak használatát) adatforgalmat generál, mely az előfizető díjcsomagja szerint, a T-Mobile mindenkor hatályos Díjszabása szerint számlázódik.
A további részletek és feltételek a T-Mobile holnapján lesznek olvashatók május folyamán.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09