NOD32 Antivirus már Linuxra is

forrás Prim Online, 2011. április 29. 14:13

Megjelent az ESET NOD32 Antivirus linuxos munkaállomásokra szánt változata. A szoftver otthoni verziója tartalmazza a heurisztikus ThreatSense védelmet, az üzleti felhasználásra szánt Business Edition pedig emellett a központi menedzsmentet is.

„Figyelemmel kísérve a linuxos munkaállomásokat és szervereket érő vírustámadásokat, elengedhetetlennek tartjuk az operációs rendszer védelmét az internetes kártevőkkel szemben” – nyilatkozta az új védelmi programok bemutatása kapcsán Richard Marko, az ESET vezérigazgatója, aki kiemelte, hogy az ESET biztonsági szoftverei mostantól minden jelentős platformon, így Linuxon, OS-X-en és Windowson is elérhetőek.

Az otthoni felhasználóknak szánt ESET NOD32 Antivirus 4 for Linux Desktop és a vállalati környezetre kialakított ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition for Linux Desktop egyaránt tartalmazza a sokszorosan díjnyertes heurisztikus ThreatSense technológiát, melynek segítségével a védelmi programok a nulladik napi támadásokat is képesek felismerni. Az üzleti felhasználóknak szánt Business Edition ezenkívül tartalmazza az ESET Remote Administrator alkalmazást, így a heterogén vállalati hálózatokat üzemeltető rendszergazdák a Windows, az OS-X és a Linux rendszereken futó ESET vírusvédelmet egyetlen konzolon keresztül tudják menedzselni.

A szoftverek ezenkívül a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

- Intelligens észlelés: A NOD32 Antivirus rendszerben bemutatott ThreatSense technológia intelligens, úgynevezett heurisztikus algoritmusokat tartalmaz, melynek segítségével a szoftverek felismerik azokat az új, ismeretlen kártevőket is, melyek vírusleírása még nem készült el. Az ESET szoftverei így védelmet nyújtanak a nulladik napi támadások többsége ellen. Többek között e technológiának köszönhető, hogy az ESET tartja a szigorú Virus Bulletin tesztek VB100% rekordját, és a teszteken - egyedülálló módon - egyetlen vadon élő vírust sem engedett át.

- Multiplatformos felismerés: A most bemutatott, Lunix alapú szoftverek képesek a Windows és az OS-X rendszereket támadó kártevők felismerésére is, így heterogén vállalati környezetben megakadályozzák, hogy a linuxos munkaállomások a Windows vagy OS-X rendszerekre írt kártevők rejtekhelyéül szolgáljanak.

- Grafikus kezelőfelület: 
Az opcionális, teljes képernyős módra is képes grafikus kezelőfelület a windowsos rendszereken megszokott módon biztosítja a könnyű, intuitív kezelést, és hozzáférést biztosít a szoftverek működéséről visszajelzést egyszerűen áttekinthetővé tévő grafikonokhoz, statisztikákhoz, valamint az időzített feladatok kezelését végző Feladatütemezőhöz.

- Hozzáférés-védelem:
Meghatározható, hogy mely felhasználói fiókokhoz kezelői jogosultak a beállítások megváltoztatására, így a jogosulatlan felhasználók nem tudják kiiktatni a vírusvédelmet.

- Központi menedzsment:
A szoftver üzleti kiadása tartalmazza az ESET Remote Adminsitrator alkalmazást, így a vállalati hálózatokat felügyelő rendszergazdák egyetlen konzolon keresztül képesek a teljes hálózaton telepíteni, frissíteni és konfigurálni a vírusvédelmet.

- Külső adathordozók letiltása:
A védelmi szoftverek átvizsgálják az USB, a FireWire, valamint a CD/DVD adathordozók tartalmát, vagy blokkolják az ezekhez való hozzáférést, így minimalizálják a fertőzés veszélyét.
 

Kulcsszavak: security vírus NOD32 Linux Eset

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50