A világ leggyorsabb grafikus kártyája félmillióért

forrás Prim Online, 2011. augusztus 17. 09:19

Az új ROG MARS II ott folytatja, ahol az előző ASUS ROG grafikus erőművek abbahagyták: ismét a legbrutálisabb hardvereszközt kínálja a megszállott játékosoknak. A korlátozott kiadásban megjelenő kártya két NVIDIA GeForce GTX 580 grafikus feldolgozóegységre és összesen 3 gigabájtnyi GDDR5 videomemóriára épül – és persze a szabadalmaztatott ROG-kialakításnak megfelelően extrém hűtési és kiterjedt finomhangolási lehetőségeket nyújtva elégíti ki a legdurvább felhasználói igényeket is. Hazánkba is érkezik pár példány az elkövetkezendő hetekben, és bár az ajánlott végfelhasználói ár 409900 Ft, szinte biztos azonnal el is fog fogyni.

Hatalmas teljesítmény két grafikus feldolgozó egységgel – a referencia architektúrához képest 22 százalékkal nagyobb teljesítmény

A szupererős ROG MARS II új teljesítményrekordokat állít fel: 22 százalékkal gyorsabb, mint a referenciának használt GeForce GTX 590, de ez még nem minden: óriási tuningipotenciál van benne. Az elkötelezett PC-s játékosok számára a lehető legjobbkor jelenik meg, mivel idén őszre várható egy sor olyan TOP-kategóriás játék megérkezése, amelyek az aktuális VGA-generációk használatával megdöbbentően élethű grafikus megjelenést ígérnek. A ROG MARS II teljesítménye akkora, hogy könnyedén futtatja az összes DirectX 11 játékot 1080p-nél nagyobb felbontásban és maximális részletességi beállítások mellett. A két GeForce GTX 580 mag és a 3 GB GDDR5 videomemória hihetetlen teljesítményre fordítható le – olyanra, amire a játékosok mindig is vágytak, és amely újabb mérföldkő lehet a vezető grafikus eszközök világában.

DirectCU II hűtési megoldás - 600 százalékkal nagyobb légszállítás és 20 százalékkal hűvösebb működés a referencia kártyához képest

A ROG védjegynek számító vörös és fekete színei mellett a ROG MARS II feltűnő jellegzetessége a két 120 mm-es ventilátor, amelyek 600 százalékkal több levegőt mozgatnak meg, mint a referencia  GeForce GTX 590 kialakítás, amely eredményeként még terhelés alatt is hűvös marad a vezérlő. Az ASUS DirectCU II technológia azt jelenti, hogy a grafikus processzor hűtése a GPU-val közvetlenül érintkező, teljes egészében rézből készült hűtőcsövekkel, illetve sűrűn elhelyezett hűtőbordákkal történik, amik együttesen 20 százalékkal alacsonyabb hőfokokat eredményeznek. Az ASUS a kártyán elhelyezett egy Turbo Fan gombot is, amellyel a felhasználók azonnal 100 százalékos sebességre kapcsolhatják a ventilátorokat, függetlenül az illesztőprogram beállításaitól. Ez a funkció különösen azokban a túlhajtásos szituációkban bizonyulhat hasznosnak, ahol a melegedés korlátozó tényező lehet: a tömör alumínium burkolat sokkal hatékonyabban vezeti el a hőt, mint a szokásos grafikus kártyáknál használt anyagok.

Továbbfejlesztett, 21 fázisú Super Alloy Power – 15 százalékos teljesítménynövekedés

A ROG MARS II tartalmazza az exkluzív ASUS Super Alloy Power technológiát, amely a tápellátásban résztvevő alkatrészekben egy speciális ötvözetet használva messze jobban ellenáll a hő hatásainak és az anyagkifáradásnak, mint a szokásos összetevők. Az új grafikus kártyánál az ASUS egy 21 fázisú tápellátási architektúrával bővítette a terméket, hogy a táp a legmostohább körülmények között is folyamatos és stabil teljesítményt adjon le. Ez a megszállottak örömére soha nem látott mértékű túlhajtási tartalékokat garantál. Mindezek eredményeképpen a grafikus kártya kialakítása 15 százalékkal nagyobb teljesítményt, két és félszeres élettartamot és akár 35 °C-kal hűvösebb működést eredményez a referencia kártyához képest. További előnyökkel rendelkezik a szabadalmaztatott PCIe ütődés ellen védő rögzítő, amely szilárdan megtartja a kártyát a bővítőhelyben, és megvédi a hő hatására fellépő deformációktól, illetve a PC-ház mozgatásakor fellépő rázkódástól.

Gyűjtői kategóriájú kártya GPU Tweak segédprogrammal


A ROG MARS II csomag része az exkluzív ASUS GPU Tweak segédprogram, amelynek használatával a felhasználók közvetlenül vezérelhetik a kártya egyes komponenseit. A teljesítmény paraméterek rendkívül széles skálán állíthatók, egy könnyen kezelhető és egyértelmű felhasználói felületen módosíthatók például az órajelek, a feszültség értékek és a ventilátor sebességek. A GPU Tweak segédprogram a ROG MARS II lenyűgöző erejét a játékosok kezébe adva teremt ideális túlhajtási környezetet. Az egyes kártyáknál lézergravírozott, sorszámozott alumínium lapka tanúsítja a korlátozott kiadást, minden darabot a gyűjtők által vágyott ikonikus darabbá téve.

Kiemelt termékjellemzők
-   Két NVIDIA® GeForce® GTX 580 GPU, mindkettőben 512 CUDA mag és összesen 3 GB GDDR5 videomemória a referencia kártyánál 22 százalékkal gyorsabb teljesítmény érdekében
-    Lézergravírozott alumínium lap a korlátozott kiadású kártyák egyedi azonosításához
-    Két 120 mm-es ventilátor az akár 600 százalékkal jobb légáramláshoz
-    Tiszta réz DirectCU II hűtési megoldás – 20 %-kal hűvösebb, mint a referencia
-    GPU Tweak segédprogram a kibővített túlhajtási és finomhangolási szolgáltatásokhoz
-    Turbo Fan gomb a 100 százalékos ventilátorsebesség azonnali aktiválásához
-    Tömör alumínium burkolat a jobb hőleadásért
-    Különösen stabil 21 fázisú Super Alloy Power architektúra a túlhajtási tartalékok kiaknázása érdekében – 15% teljesítménynövekedés, két és félszer hosszabb élettartam és 35 °C-kal hűvösebb működés
-    Egyedi PCIe rázkódásvédelmi rögzítő a kártya állandó biztonságos rögzítéséhez

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50