Az 50 legjobb iPhone alkalmazás – közösség

Vértes Judit, 2011. szeptember 10. 09:25

A játékokon és különböző hasznos alkalmazásokon kívül természetesen már a közösségi oldalak is elérhetők az iPhone készülékünkkel. Sorozatunk befejező részében, melyben a Time szerkesztői által legjobbnak ítélt alkalmazásokat mutattuk be utazás, életmód, zene és fényképezés valamint szórakozás témakörökben, most a legjobb közösségi oldalak következnek.

A Facebook iPhone alkalmazása mindent tud, amit szeretünk vagy utálunk a közösségi portálon. Mivel az oldal iPhone-on keresztül is elérhető, így folyamatosan kaphatunk visszajelzést barátaink üzeneteiről, posztjairól, kommentjeiről, s mi magunk is azonnal megoszthatjuk legfrissebb élményeinket.

A Twitter lehetővé teszi, hogy az iPhone-nal készített képeket egyből megoszthassuk követőinkkel, amellett, hogy továbbra is követhetjük a legfrissebb üzeneteket, híreket.
 
A Google kereső iPhone verziója sokszor segítségünkre lehet. Az alkalmazás hangfelismerőt és képfelismerőt is tartalmaz, így elég bemondanunk, amit keresünk, vagy megmutatni az épület képét, amiről szeretnénk többet megtudni. Minden, amit az internet tud, elérhető a zsebünkből.
 
A három óriásnál talán kevésbé ismert az AIM iPhone alkalmazás, aminek segítségével egyszerűen kapcsolatba léphetünk Facebook és Goolge ismerőseinkkel. Könnyedén chatelhetünk velük, és ingyen sms-t is küldhetünk.
 
A WiFi-vel és 3G kapcsolattal is működő Skype lehetővé teszi, hogy ingyen beszéljünk a többi Skype felhasználóval, akár videó-beszélgetéssel is. Ha ehhez hozzávesszünk a kedvezményes nemzetközi hívásdíjakat, üzenetküldő funkciókat és a hangminőséget, minden szempontból jó kommunikációs csatornát találunk.
 
A Foursquare közösségi alkalmazás összeköti a virtuális világot a valósággal. Az iPhone alkalmazás segítségével beüthetjük a helyet, ahol épp ebédelni fogunk, a többiek tanácsokat, tippeket adhatnak, vagy ha valaki a közelben van, jelezheti, hogy csatlakozna hozzánk, de ha gyakran járunk egy helyre akár kedvezményeket is kaphatunk. 5 millió regisztrált felhasználóval eddig ez a legnagyobb helyalapú közösségi alkalmazás.
 
Már régóta nincs szükség névjegykártyára. De most már arra se kell várnunk, amíg partnerünk bepötyögi telefonszámunkat a készülékébe. A Bump alkalmazást letöltve nem kell mást tenni, mint hozzáérinteni készülékünket a másik készülékhez, és az általunk megszerkesztett virtuális névjegykártya megjelenik az illető névjegyzékében.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09