Péntektől javul a kereskedelmi televíziós csatornák digitális vételi lehetősége

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 29. 14:52

Péntektől jelentősen javulnak az RTL Klub és a TV2 vételi lehetőségei a MinDig TV szolgáltatás keretében, ez a leglátványosabban az Alföldön és a Kisalföldön érzékelhető majd - közölte az Antenna Hungária Zrt. csütörtökön azzal kapcsolatban, hogy a hónap végén közszolgálati multiplexet alakít ki, ezért a két legnézettebb országos kereskedelmi csatornákat áthelyezi másik multiplexre.

Ezen felül 2011. október 1-jétől az RTL Klub programja is 16:9-es képarányban fogható a MinDig TV ingyenes digitális földfelszíni televíziós kínálatában - tartalmazza az Antenna Hungária közleménye.
A multiplex-váltás elsődlegesen azokat a nézőket érinti, akik tető- vagy szobaantennával a MinDig TV szolgáltatás keretében a kereskedelmi csatornákat nézik. A változás nem érinti az RTL Klub és a TV2 analóg földfelszíni műsorterjesztését.
Ezen túlmenően, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségeinek és minőségének javítása érdekében a hálózat egyes paraméterei megváltoznak mindhárom DVB-T multiplexnél. Ennek következtében a kereskedelmi televízió-csatornák vételi lehetőségei tovább javulnak, a leglátványosabb javulás a vételi viszonyokban az Alföldön és a Kisalföldön várható.
Egyes helyeken, ahol korábban kizárólag tetőantennás vétellel lehetett venni a digitális földfelszíni televíziós adásokat, most kültéri, ablak mellé helyezett antenna, vagy szobaantenna is elegendő lehet a stabil vételhez - olvasható az Antenna Hungária közleményében.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap korábban azt közölte: valamennyi közszolgálati műsor egy frekvenciáról lesz elérhető a MindDig TV szolgáltatásában péntektől, javul a képminőség, és több helyen lehet majd szobaantennával fogni a digitális adásokat.
Az MTVA-val kötött új műsorterjesztési szerződés alapján az Antenna Hungária Zrt. 2011. szeptember 30-án közszolgálati multiplexet - az A jelű multiplexen - alakít ki, ezáltal a Duna Televízió, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió műsorai októbertől közös multiplexen találhatók meg, így nem fordulhat elő, hogy csak az egyik vagy a másik köztelevízió műsora legyen látható.
Szeptember 30-ától a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségeinek és minőségének további javítása érdekében a hálózat egyes paraméterei megváltoznak, így jelentősen bővül a digitális földfelszíni televíziós kínálat.
A közszolgálati multiplex megvalósítása érdekében számos programot az A multiplexről a C multiplexre tesznek át: a TV2-t, az RTL Klubot, a euronewst, a HírTV-t, az ATV-t, a SportKlubot, az Info Channelt és a NeoFM-et.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05