A Telenor ügyfelei telefonszámlájukhoz írathatják a letöltött Android-alkalmazások árát

forrás Prim Online, 2011. november 15. 23:28

Hongkongban írta alá a Telenor és a Google képviselője ma azt a globális megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy a Telenor ügyfelei mobilszolgáltatójukon keresztül fizessenek az Android Marketről letöltött alkalmazásokért. A kezdeményezés a helyi fejlesztők számára is kedvező, hiszen alkalmazásaik jobban „szem előtt” lesznek és potenciálisan nagyobb árbevételre számíthatnak. 

A megállapodás a Telenor mind a 11 nemzetközi piacát lefedi, először azonban csak Thaiföldön, Malajziában, Magyarországon, Svédországban és Dániában indul a projekt 2012 első negyedévében. Az együttműködés célja, hogy kielégítse a felhasználók mobiltartalom iránti éhségét, amely az európai piacokon és a gyorsan növekvő ázsiai gazdaságokban egyaránt tapasztalható. Bár az okostelefonok penetrációjának százalékos aránya az ázsiai piacokon jelenleg alacsonyabb, az Android felhasználók abszolút száma sok esetben magasabb, mint Európában.

 

„A közös lépéssel a Google és a Telenor egy újabb lendületet kíván adni az Android-piac bővülésének. A megállapodás legfőbb előnye, hogy több millió Telenor ügyfél számára könnyebb hozzáférést biztosít számos, különböző mobiltartalomhoz és a rugalmas fizetési megoldásokhoz” – nyilatkozta Jon Fredrik Baksaas, a Telenor Csoport elnök-vezérigazgatója.

 

A Telenor Android felhasználói a „bolt a boltban” koncepció jegyében, az Android Market kezdőlapján, fix helyen férhetnek hozzá a gondosan összeválogatott és folyamatosan frissített, számukra releváns alkalmazásokhoz. Minden piacon erre specializálódott csapat választja ki és teszi elérhetővé a helyi környezetben releváns akár 50 alkalmazást tartalmazó Telenor listát. A mobilszolgáltatói számlázás, mellyel a Telenor számlás és kártyás androidos felhasználói is egyszerűen fizethetnek az alkalmazásokért, a fejlesztők számára is megkönnyíti az appok ellenértékének beszedését. Iparági adatok szerint ugyanis, ha felajánlják a hitelkártyás fizetés és a mobilszolgáltatói számlázás közötti választás lehetőségét, a vásárlók 70%-a az utóbbit részesíti előnyben.

 

A fejlesztés igénybevételéhez a Telenor Android felhasználóinak semmit sem kell tenniük: csupán belépnek készülékükön az Android Marketre és máris kiválaszthatják a Telenor gyűjteményét a kezdőlapon.

 

„A Telenor Magyarország az Android iránt helyi szinten is elkötelezett mobilszolgáltatóként már közel egy éve az Android népszerűsítésével, az operációs rendszerben rejlő számtalan lehetőség bemutatásával ösztönzi a lakossági mobilinternet-használat növekedését. Ennek érdekében eddig hat Android Workshopotszerveztünk, ahol az Android alkalmazásokban rejlő lehetőségeket és a legújabb fejlesztéseket mutattuk be az összesen több mint hatszáz résztvevőnek. Az ismeretterjesztés mellett támogatjuk a hiánypótló, helyi igényekre szabott alkalmazások fejlesztését is: Androideák ötletpályázatunk meghirdetésével és a Telenor Mobil Weekend keretében megvalósuló alkalmazásfejlesztő verseny felkarolásával a magyar nyelvű alkalmazások létrejöttét segítjük elő. Most a Google-lel kötött együttműködésnek köszönhetően a magyar Android felhasználók számára az elsők között tesszük elérhetővé ezt a különleges megoldást, mely egyszerűsíti az alkalmazásokért való fizetést, és lehetővé teszi a helyi fejlesztésű appokhoz való azonnali hozzáférést” – mondta Takács Zoltán, a Telenor Magyarország termék –és innovációs igazgatója.

 

A Telenor többi piacán (India, Banglades, Szerbia, Montenegró és Norvégia) 2012 későbbi hónapjaitól indul ez a szolgáltatás.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50