A fenntartható fejlődésre ösztönöz a Xerox

forrás Prim Online, 2011. november 28. 08:45

A menedzselt nyomtatási szolgáltatásaival, valamint a digitális képfeldolgozás archiválási - és indexelési megoldásai révén elérhető kisebb papír felhasználás elősegítésével is támogatja az ügyfeleit a Xerox abban, hogy csökkenthessék ökológiai lábnyomukat – derül ki a Xerox most kiadott Globális Társadalmi Felelősségvállalási Jelentéséből.

A 2011-es Globális Társadalmi Felelősségvállalásról szóló Jelentés négy téma köré szerveződik, amelyek a Xerox felelősségvállalási törekvéseit is meghatározzák:

   Az ügyfelek támogatása - A Xerox többszörösen elnyerte a „kiváló ügyfélszolgálati tapasztalat” minősítést. A J.D. Power and Associates Certified Technology Service & Support (CTSS) programjában is felkerült a cég a kitüntetettek dicsőségfalára.

   A munkakörnyezet javítása - A sokszínű munkakörnyezet és egyenlő bánásmód megteremtéséhez, valamint az alkalmazottak véleménynyilvánításához a Xerox újszerű módszereket fejlesztett ki. Erről is tanúskodik a 37 országban elvégzett Munkavállalók Hangja Felmérés.

   A bolygó megóvása - Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése mellett a vállalat éves vízfogyasztását több mint 40 millió literrel sikerült visszafognia 2009-hez képest.

   A közösség építése - Az évek alatt a Xerox Community Involvement Program (Xerox Közösségi Bevonás Program) több mint 18.000 társadalmilag hasznos projektet finanszírozott, ami mögött 400.000 alkalmazott állt.

A jelentés rámutat arra is, hogy a Xerox szilárd tinta megoldása kevesebb hulladékot termel, mivel nincsenek eldobható festékkazetták. Szintén jelentős eredményt ér el azzal a Xerox, hogy a saját üvegházhatást-okozó gázkibocsátását 31 százalékkal csökkentette a 2002-es szinthez képest. Ezt fejlett energiagazdálkodással, új technológiák bevezetésével és szigorú vezetési alapelvekkel sikerült megvalósítania a vállalatnak.

Globálisan jelentős előrelépésnek minősül az, hogy egyre több nagyvárosban alkalmazzák a Xerox automatizált díjbeszedő rendszereit (pld: E-ZPass), amelyekkel jelentősen csökkenthetőek a forgalmi dugók és a velük járó környezetterhelő hatások a világ nagyvárosaiban.

Idén szeptemberben a Xeroxot beválogatták a Dow Jones Sustainability North America Index (Dow Jones Észak-Amerikai Fenntarthatósági Index) listájára. Ez a rangsor olyan, a fenntarthatóságban élen járó cégeket tartalmaz, amelyekre a környezettudatosságra és közösségi értékekre érzékeny befektetőknek érdemes odafigyelniük.

A Xerox vállalat felelősségvállalásával kapcsolatos további információ a http://www.xerox.com/citizenship weboldalon olvasható.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50