Karcsúság, stílus, teljesítmény – Canon IXUS 500 HS és az IXUS 125 HS

forrás Prim Online, 2012. január 10. 07:39

A Canon  bemutatta az új IXUS 500 HS és IXUS 125 HS fényképezőgépeket. A fejlett funkciókat kompakt kialakítással, valamint a Canon objektív-technológiájával ötvöző modellekkel éjszaka és nyaralás alatt is egyszerűen készíthetők kiváló minőségű állóképek és Full HD minőségű videók.

A 12-szeres optikai zoomot biztosító, legújabb, innovatív objektívet tartalmazó IXUS 500 HS a 19,2 mm-es háznak köszönhetően kategóriájában a világ legkisebb fényképezőgépe. A piros, kék, fekete és ezüst színekben kapható IXUS 500 HS futurisztikus, fémszerű felületével és minimalista kialakításával az IXUS termékcsalád jellemzőit testesíti meg. Az élénk és izgalmas árnyalatokban – rózsaszín, piros, ezüst, zöld és kék színben – kapható IXUS 125 fényképezőgéppel pedig a felhasználók kifejezhetik az egyéniségüket.

 



Canon minőség
A Canon fejlett képalkotási technológiáinak köszönhetően az új modellekkel bármilyen körülmények között – a gyenge megvilágítású éttermektől a trópusi napsütésig – kiváló minőségű felvételek készíthetők. Mindkét modell tartalmazza a Canon HS System rendszerét, amely az IXUS 500 HS 10,1 megapixeles, illetve az IXUS 125 HS 16,1 megapixeles érzékelőjét a legújabb DIGIC 5 processzorral kombinálja. Így a gépekkel vaku használata nélkül, még gyenge fényviszonyok között is részletes és lenyűgöző minőségű felvételek rögzíthetők.
Az IXUS 500 HS nagy látószögű, 12-szeres optikai zoomot biztosít, és objektíve teljesen visszahúzódik a fényes, futurisztikus fémházba. A Canon ZoomPlus technológiájával a felhasználók jobban ráközelíthetnek a témára, és a hagyományos digitális zoomnál részletesebben és élesebben jeleníthetik meg azt. A technológiának köszönhetően a fényképezőgépek zoomtartománya az objektív maximális fókusztávolságánál is nagyobb. A ZoomPlus használatával az IXUS 500 HS a 12-szeres optikai zoom mellett akár 21-szeres, az IXUS 125 pedig az 5-szörös optikai zoom mellett akár 10-szeres nagyítást biztosít.
Az IXUS 125 HS modellben található nagy látószögű, 24 mm-es, 5-szörös optikai zoomnak köszönhetően a felhasználók még több részletet rögzíthetnek a jelenetekből. Az éles, tiszta felvételek és a sima Full HD videók készítéséhez mindkét modell egy 3,5 fokozatú optikai képstabilizátort is magában rejt. Az Intelligens képstabilizáló rendszer állandó és tiszta eredményt biztosít a fényképeken és videókon, egyaránt: elemzi a témát, és a hét2 különböző üzemmód közül automatikusan alkalmazza a legmegfelelőbb képstabilizátor beállításokat.

 



Gyönyörű eredmények, egyszerűen
A továbbfejlesztett integrált Smart Auto technológiának köszönhetően – amely 58 különböző jelenetet érzékel, és automatikusan kiválasztja a lehető legjobb kép készítéséhez szükséges fényképezőgép-beállításokat – a felhasználók minden eddiginél egyszerűbben készíthetnek gyönyörű képeket.
Az új Arcfelismerő rendszer az integrált Smart Auto technológiával együtt biztosítja, hogy szerettei mindig a legjobban mutassanak a fényképeken. Ha a felhasználó regisztrál egy személyt és annak korát a fényképezőgép memóriájában, az integrált Smart Auto technológia automatikusan alkalmazza a kiváló felvétel készítéséhez legalkalmasabb beállításokat a kor és tevékenység, valamint a jelenet környezete alapján. Ha például egy alvó csecsemőt azonosít témaként, a fényképezőgép letiltja a vakut és a fényképezőgép hangjait, majd világosítja a képet, hogy az előnyösebb és szebb legyen. Ha pedig egy két évnél idősebb, erős napfényben játszó gyermekről készítünk fényképet, a fényképezőgép mozgást vár, és bekapcsolja a folyamatos felvételt, valamint a Servo AF funkciót annak érdekében, hogy elősegítse az éles és részletes felvételeket.
A gép minden fényképet megcímkéz a regisztrált arcokhoz tartozó nevekkel, így a felhasználók könnyebben rendezhetik a barátokat és családtagokat tartalmazó felvételeket.
A több területen mért fehéregyensúlynak köszönhetően az egy jelenetben több különböző fényforrás mellett készített fotók – például a háttérben található izzólámpa mellett vakuval megvilágított portrék – természetesnek tűnnek, segítségével megelőzhető a nem kívánt színtúltengés.

Figyelemre méltó kreatív funkciók
A Nagysebességű sorozatfelvétel móddal megállíthatók a gyorsan zajló események, a Szuperlassú videó móddal pedig lelassítható és megörökíthető egy tökéletes műugró gyakorlat, vagy a drámai célba érkezés egy versenyen. Minden olyan mozgó téma, mely tökéletes lehet egy videóhoz Full HD (1080p) minőségben rögzíthető, miközben – mindegyik modell esetén – az optikai zoom is használható a felvételkészítés alatt.
Az IXUS 500 HS sztereó hangfelvételre is alkalmas, a beépített HDMI-CEC port használatával pedig a felvételek nagyobb képernyőn is kiváló minőségben tekinthetők meg. A továbbfejlesztett Videomontázs mód kiválasztásakor az egyes képeket megelőző négy másodpercet egy 720p felbontású HD videóban rögzíti a gép. Ezután az egy nap alatt készült felvételeket egyetlen különleges videóban egyesíti, amely elmeséli az adott nap vagy este fényképeinek történetét.
Az IXUS 125 HS és az IXUS 500 HS modellek számos szórakoztató új effektust kínálnak a felhasználók számára, amelyekkel felfedezhetik a fényképészet művészi oldalát, és minden felvételt hatásosabbá tehetnek. A miniatűr effektus makettszerű külsőt kölcsönöz a tájképeknek, a halszem effektus használatával pedig egyedi portrék készíthetők. A modellek két új, még több kreatív lehetőséget biztosító üzemmódot is kínálnak. Az előnyösebb portrék érdekében a bőrkisimító effektus egyenletessé teszi a bőrfelületet, a lágy fókusz pedig egy lágy fókuszú objektív effektusait biztosítja három különböző szinten, amellyel romantikus vagy retró hangulatúvá lehet varázsolni a portrékat.
A képek komponálása és megtekintése a nagy felbontású (460 000 képpontos), 7,5 cm-es (3.0”) PureColor II G LCD képernyőn egyszerűen elvégezhető. A képernyő figyelemre méltó részletességet, élénk, erős színeket és nagy látószöget biztosít a felhasználók számára, így akár a barátok is megtekinthetik a fényképeket anélkül, hogy nagyobb képernyőn kellene megjeleníteni azokat. Az edzett üvegből készült külső réteg kiváló láthatóságot, valamint a mindennapi használat során keletkező karcolásokkal szembeni védelmet biztosít.

 



Csatlakozzon a közösséghez

A fotók és videók megosztásához az új IXUS modellek tulajdonosainak lehetősége nyílik a CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik kiváló minőségű fényképek százait3.

Az IXUS 500 HS legfontosabb jellemzői

·    12-szeres zoom egy kis méretű, gyönyörű fémházban
·    HS System rendszer: 10,1 megapixeles CMOS és DIGIC 5 processzor
·    Intelligens képstabilizáló rendszer
·    7,5 cm (3,0") képátlójú PureColor II G LCD kijelző
·    Full HD filmek
·    Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)
·    Arcfelismerés
·    Nagy sebességű felvételkészítés
·    Videomontázs (720p)
·    Külön megvásárolható, 3 m mélységig vízálló tok

Az IXUS 125 HS legfontosabb jellemzői
·    Gyönyörű, vékony fémház 24 mm-es, 5-szörös zoommal
·    HS System rendszer: 16,1 MP-es CMOS és DIGIC 5 processzor
·    Intelligens képstabilizáló rendszer
·    7,5 cm (3,0") képátlójú PureColor II G LCD kijelző
·    Full HD filmek 
·    Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)
·    Arcfelismerés
·    Nagy sebességű felvételkészítés
·    Videomontázs (720p)
·    Külön megvásárolható vízálló tok

Kulcsszavak: kamera Canon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05