IdeaPad YOGA: az Ultrabook és a tablet fúziója a 4-in-1 élményért

Kütyü Magazin - 2012. január 13.

A Lenovo a CES során bejelentette az IdeaPad YOGA-t, az iparág első többcélú, 360 fokban körbeforgatható és áthajtható kijelzővel rendelkező notebookját. Az eszköz igazi 4-in-1 számítógép: könnyen használható, akár egy tablet, funkcionalitását az Ultrabooktól kölcsönzi, miközben négy különböző használati módot kínál. A vállalat szintén bemutatta az iparág legvékonyabb All-in-One PC-jét, a mindössze 24,5 mm vastagságú IdeaCentre A720-at.

Az IdeaPad YOGA egy készülékben egyesíti a stílusos és erőteljes Ultrabookot egy 13,3”-os multitouch érintőképernyős tablettel. A YOGA szabadalmaztatott kettős zsanérjait úgy tervezték, hogy 4 különböző használati móddal támogathassa a tartalomfogyasztást és előállítást. A felhasználó eldöntheti, hogy számítógépét notebook, tablet, oldalára állított, vagy “sátor” formában áthajtott módban kívánja-e használni, miközben a gép az átlagos átalakítható eszközöknél nagyobb tartósságot  és stabilitást biztosít.
A cég másik újdonsága, az IdeaCentre A720, mely a maga -5 és 90 fok között állítható betekintési szöggel bíró 27”-es képernyőjével úttörőnek számít. Az innovatív zsanérozásnak köszönhetően az All-in-One így bármely pozícióban kényelmessé teszi a használatot. Ezt támogatja továbbá a keret nélküli, 10 pontos multitouch érintőképernyő, mely megoldást nyújt arra az esetre is, ha egyszerre többen használnák az IdeaCentre A720-at.

Az IdeaPad YOGA a személyes és üzleti célokra használt eszközök konvergenciájából született. Az átalakítható notebook 4 különböző formában – notebookként, tabletként, oldalára állítva vagy “sátor” formában áthajtva – nyújtja egy időben az Ultrabook és a tablet által kínált felhasználói élményt. A hagyományos átalakítható eszközökhöz viszonyítva a YOGA mozgékonyságát biztosító, szabadalmaztatott, 360 fokban elforgatható zsanérozás stabilabb és tartósabb, miközben vékonyabb és könnyebb hardverről gondoskodik. A YOGA az iparág legvékonyabb átalakítható Ultrabookja, mindössze 16,9 mm vastag és 1,47 kg-t nyom. Az Intel Core processzor családjával és Windows 8-cal felszerelt YOGA 8 órás akkumulátor üzemidővel, 8 GB-os RAM-mal és 256 GB-os SSD-vel rendelkezik. Teljes értékű notebookként a YOGA karcsú külseje számos apró, ám annál fontosabb részletet rejt: kellemes tapintású csúszásgátló festék borítja a gép külsejét, a csuklótámaszt bőrborítás takarja, a notebook oldalán elhelyezett gombok pedig könnyű hozzáférést biztosítanak mind a négy használati módban.

Az IdeaPad YOGA átalakítható notebookként kényelmes és természetes használatot biztosít bármilyen pozícióban. Több szereplős érintőkijelzős játékokhoz, vagy út közben, közösségi oldalak böngészéséhez mindössze vissza kell hajtani a YOGA képernyőjét, mely így máris egy 10 pontos kapacitív kijelzővel ellátott, 13,1” HD+ (1600 x 900) tabletté változik. Ha szórakozásról, olvasásról, internetezésről van szó, a YOGA oldalára állítva, vagy képernyőjét “sátor” formában áthajtva nem csak helyet spórol, hanem a használatot is még kényelmesebbé teszi. A többfunkciós, átalakítható YOGA így a notebook és a tablet élményének optimális keverékét nyújtja, mellyel épp úgy segíti a tartalomfogyasztást, mint annak előállítását.

Az iparág legvékonyabb 27” All-in-One készülékeként az IdeaCentre A720 kevesebb, mint 24,5mm  vastag, keret nélküli 10 pontos multitouch képernyővel rendelkezik. Az IdeaCentre A720 a karcsúságot illetően továbbviszi a Lenovo All-in-One gépek hagyományát, de a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően ez az eszköz már az érintőkijelzőkön alapuló “digitális otthon” élményét nyújtja. Az A720 széles tartományban állítható zsanérja lehetővé teszi, hogy a felhasználó a képernyőt -5 fokos szögig bezárólag maga felé húzza, vagy éppen 90 fokkal hátrahajtsa, hogy megtalálja az érintőképernyő kezeléséhez számára legkényelmesebb megoldást.

Az All-in-One 10 pontos multitouch kijelzője nagyobb pontossággal hajtja végre az egyidejűen több felhasználó által kiadott utasításokat is, így optimalizálja a felhasználói élményt. Az A720 az Intel Core processzor családjának, az NVIDIA GeForce videokártyáknak, az akár 1TB-os HDD-nek és 64 GB-os SSD-nek, valamint a keret nélküli, 16:9 képarányú monitornak köszönhetően valódi multimédiás élményt nyújt. Az olyan szórakoztató kiegészítőkkel, mint a falakat rengető Dolby Home Theatre V4 audio rendszer, a Lenovo High-Sense (720p HD) webkamera és a Lenovo IdeaTouch (érintés optimalizált alkalmazások és játékok gyűjteménye), az A720 a modern háztartások stílusos és szórakoztató kiegészítőjévé válik.

Az IdeaPad YOGA átalakítható notebook a Windows 8 érkezését követően fog megjelenni, az IdeaCentre A720 All-in-One Magyarországon előreláthatólag az év második felétől lesz megvásárolható.

Lenovo IdeaPad YOGA

 

Vissza