Elérhető a Microsoft System Center 2012 kiadás előtti verziója

forrás Prim Online, 2012. január 18. 14:30

A Microsoft redmondi központjában Satya Nadella, a vállalat szerver üzletágért felelős elnöke élőben mutatta be a System Center 2012 kiadás előtti változatát, amely immár globálisan, így Magyarországon is elérhetővé válik. Satya Nadella előadásában kiemelte, a Microsoft privát felhő megoldásával hogyan gyorsulhat fel a vállalatok belső működése, miként takaríthatnak meg költséget és válhatnak versenyképesebbé.  A Microsoft System Center megoldása már hazai vállalatoknál, szervezeteknél is bizonyított. 

Egyszerűbb, rugalmasabb licencelési feltételek, gyorsabb telepítés, korlátlan számú virtuális gép: január 17-étől a System Center 2012-vel elérhető a Microsoft legújabb privát felhő megoldása. A privát felhő előnye, hogy teljes mértékben a már meglévő és kiépített technológiai beruházásokra, a meglévő hardverekre, illetve szaktudásra épít. Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a publikus felhő automatizációs és felügyeleti képességeinek jelentős részét saját irányításuk alatt használhassák fel.

 

A System Center 2012 kiadás előtti változata nyolc különálló terméket integrál egy egységes megoldásba, így csökkentve a beüzemeléséhez szükséges időt: ami korábban napokba telt, az pár óra alatt kivitelezhető. A termékskála is egyszerűsödött, a felhasználók virtualizációs igényeiknek megfelelően innentől kezdve választhatnak, hogy a Standard vagy a Datacenter kiadás között. Mivel a System Center 2012 Datacenter Edition licenc korlátlan mennyiségű virtuális gépet foglal magában, az ügyfelek tetszőleges mértékben bővíthetik privát felhő kapacitásaikat további licencek és beruházási költségek nélkül.

 

A System Center 2012 mindemellett lehetővé teszi a felhőben működő alkalmazások mélységi monitorizálását, részletes információt tud adni a rendszergazdáknak az alkalmazások működésének állapotáról, az azokban bekövetkező változásokról, és ezeknek az okát is közli a rendszer fenntartójával. A System Center 2012 minden korábbinál hatékonyabban támogatja a heterogén rendszereket: teljeskörűen felügyelhetőek vele Linux és WMWare alapú rendszerek is.

 

“A rendszermenedzsment minden területén óriási előrelépést jelent a 2012-es System Center. Egységes környezetet biztosít a teljes IT rendszer felügyeletére, beleértve a hálózati eszközöket, a Linuxokat, akár Android és iPhone mobil eszközöket, Hyper-V, VMware és Xen virtualizációs megoldásokat, a szerverek hardvereit, a tárolóegységeket, és akár .NET, Java és különféle SQL alapú alkalmazásokat is. Azáltal, hogy a System Center mindent átlát és átfog, mélységi monitorozásra is képes, és ezáltal hamarabb fedezhetők fel és háríthatók el a hibák” – mondta Budai Péter, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere.

 

A Microsoft System Center megoldásai már több hazai nagyvállalatnál, szervezetnél bizonyítottak. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Microsoft Hyper-V R2 és System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) alapú szervervirtualizáció eredményeként a következő években hozzávetőleg mintegy 22 millió forintot fog megtakarítani az üzemeltetés és a beszerzés költségein. Az Antenna Hungáriánál (AH) pedig a közlemúltban teljeskörű SAP migrációt hajtottak végre Unixról Windows Serverre és Hyper-V-re, s az informatikai szakemberek a szerverek virtualizációjának és a Microsoft System Center szolgáltatásainak köszönhetően lényegesen hatékonyabban, néhány kattintással a távolból is menedzselhetik az AH komplett informatikai rendszerét. A Magyar Televízió a Microsoft Hyper-V és System Center megoldásával hibatűrő rendelkezésre állást és költséghatékony üzemeltetést valósított meg konszolidált szerverkörnyezetében.

 

"Informatikus szakembereink korábban három műszakban dolgoztak, de idejük nagyobb részét tűzoltással, problémák kezelésével töltötték, kevés erőforrás jutott a konstruktív munkára. A szervervirtualizációnak köszönhetően ez már a múlté. A felügyelettel kapcsolatos feladatokat 2-3 üzemeltető rendszermérnök ellátja, miközben a szerverek száma a fizikai és a virtuális kiszolgálókkal együtt 30-ról mintegy 90-re nőtt. Három fővel háromszor annyi szervert felügyelünk, mint azelőtt, harmadannyi idő alatt, ráadásul egy műszakban. Ez annak köszönhető, hogy a Microsoft Hyper-V és a System Center segítségével majdnem minden üzemeltetői feladatot automatizáltunk” - hangsúlyozta Pető Gábor, az MTVA IT-üzemeltetési vezetője.

 

A System Center 2012 RC kiadásáról bővebb információ található

·         a Microsoft News Centerében,

·         a Microsoft hivatalos blogján,

·         és a Microsoft szervertermékekkel foglalkozó blogján is.

 

A hazai vállalati tapasztalatokat összefoglaló esettanulmányok a Microsoft Magyarország honlapján olvashatók.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05