Megszűnt a Mindennapi.hu keresztény közéleti hírportál

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 1. 08:28

Több mint egy év működés után megszűnt a Mindennapi.hu keresztény közéleti hírportál - olvasható a honlapon kedden elhelyezett főszerkesztői búcsúcikkben.

    A cikk szerint: "Magyarország egyetlen független keresztény közéleti lapja, a Mindennapi.hu befejezte pályafutását".
    Az MTI megkereste Balavány György főszerkesztőt, aki elmondta, hogy 2010 október 23-án indult a lap és olyan "médiatörténeti esemény volt, amely eddig valóban példátlan, hiszen egy keresztény identitású lap jött létre, amely ráadásul betört a sajtó fősodrába szinte pillanatok alatt".
    Hozzátette, hogy naponta átlagosan 15-20 ezren látogatták a Mindennapi.hu-t, ami annak is köszönhető, hogy sikerült betölteniük egy "piaci rést".
    "Ezt a rést a magyar médiában a továbbiakban sem akarjuk betöltetlenül hagyni, a folytatásról vannak elképzeléseink" - fogalmazott a főszerkesztő, hozzátéve: azon fognak dolgozni, hogy megpróbáljanak "a közéleti eseményekre valamiképpen keresztény választ adni".
    A szerkesztőségben több mint tízen dolgoztak, az önkéntes segítőkkel együtt pedig mintegy negyvenen. Több mint tízezer cikk jelent meg a működésük alatt, közülük sok nagy figyelmet keltett, és olyan újításokat is bevezettek, mint például a "webes mini-dokumentumfilm" - sorolta Balavány György.
    Kérdésre válaszolva a főszerkesztő elmondta, hogy az újság abból a felismerésből indult, hogy "a közélet dolgaira adott keresztény válasznak nincsen jobb és bal oldala (...), az evangélium a teljes emberre igényt tart".
    Amikor kiemelten foglalkoztak egyes politikai jelenségekkel, politikusokkal, nem mérlegelték, hogy melyik oldalról, a hatalom vagy az ellenzék soraiból kerülnek-e ki.
    A főszerkesztő közölte azt is, hogy a cikkek még megtalálhatók az interneten, csak már nem frissül a tartalom. A Mindennapi.hu-val együtt jogutód nélkül szűnt meg az Élő Szó Igazságos Társadalomért Alapítvány is, amely a tulajdonosi jogköröket gyakorolta - tájékoztatott Balavány György.

Kulcsszavak: vallás onlineszolg média

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05