Sortpad: fotórendező lett az év alkalmazása

forrás Prim Online, 2012. április 2. 14:35

A Sanoma Media Budapest ismét kitüntette az Év Alkalmazását. A Smartmobil konferencián jelentették be, hogy az elmúlt év hazai alkalmazásterméséből a Genio Studio Kft. Sortpad nevű fotórendező alkalmazása a legjobb.

"A Sortpad egy teljesen nyilvánvaló problémára ad frappáns megoldást. Míg korábban a fényképek rendezése könyvtárak létrehozásával és órákon keresztül tartó "egerészéssel" járt, most készült végre egy nagyméretű színes távirányító, amelyen úgy lehet a fényképeket szortírozni, mintha papírra előhívott képeket dobnánk különböző színű dobozokba. Ez az intuítiv interfész tervezlés egyik kitűnő példája."- mondta Szépvölgyi Tamás, a Sanoma Mobilmédia portfoliójának igazgatója a díjátadás után.

A Sortpad két elemből áll, egy ingyenes számítógépre telepíthető szoftverből, illetve az iPhone és iPad készülékekre telepíthető fizetős alkalmazásból. Az app a számítógéppel szinkronizálva segít a fényképeket címkékkel ellátni és a számítógépen tematikus mappákba rendezni. Mindezt az alkalmazás az érintőképernyő lehetőségeit kihasználva a legtermészetesebb kézmozdulatokra építve teszi lehetővé, így meggyorsítva az eddig időigényes folyamatot.

Az év alkalmazása pályázat elindításával a kiadó célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a hazai fejlesztőkre és alkalmazásokra. A versenyen magyar fejlesztésű alkalmazások indulhattak, melyeket az öt tagú zsűri értékelt.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05