Itt a jövő 3D-s asztali számítógépe

3D-TV.hu, 2012. április 16. 09:48

Az egérnek befellegzett, ha valóban gyártásba fog kerülni a jövő 3D-s asztali számítógépe. A Microsoft gyakornoka által tervezett masina kijelzőjén kézzel lehet átrendezni a dokumentumokat.

Előbb-utóbb mindenkinek meg kell tanulnia vakon gépelni, mert a jövő 3D-kijelzős számítógépén a monitor mögött fogunk matatni. Legalábbis ezt jósolja a Jinha Lee, aki a Microsoft gyakornokaként elkészítette azt a gépet, ami az asztali PC utódjává válhat. Az átnézeti 3D asztalnak (See Through 3D Desktop) nevezett gép két fontos dologban különbözik napjaink megszokott asztali gépeitől. Egyrészt a monitornak hiányzik a hátulja, így át lehet rajta nézni. Másrészt pedig több kamerával bámulja a felhasználót, hogy tudja, milyen szögben kell mutatni a 3D-s asztalt.

A kamerák között akad olyan is, ami a felhasználó kezét figyeli. Egy-egy egyszerű mozdulattal oszlopba lehet rendezni az ablakokat, vagy a böngésző füleit. Egy másik gesztusparanccsal az ablakok sorrendjét lehet megváltoztatni, vagy épp valamelyik ablakot lehet kinagyítani. A billentyűzet nem tűnik el a 3D-s asztallal sem, az egérnek viszont valószínűleg megszűnik a szerepe: az ikonokra, ablakokra kézzel is rá lehet mutatni, nincs szükség plusz egy eszközre.

 

 

Forrás : http://3d-tv.hu/

Kulcsszavak: PC tudomány

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05