Nemzetközi siker lehet a díjnyertes közösségépítő játékszoftver

MTI Sajtóadatbank, 2012. május 11. 16:10

Nemzetközi siker lehet a Build & Lead nevű közösségépítő játékszoftver, amely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 1359 cm? - Agyalj rajta! című játéktervezési pályázatán elnyerte a 2 millió forintos fődíjat.

A Build & Lead szoftvert az erInnovations Kft. tervezte. A MOME pályázatának elsődleges célja a magyar játéktervezési hagyomány felélesztése volt, hosszútávon pedig a kezdeményezés nemzetközi szintre emelése - adta hírül közleményben az egyetem.

A Build & Lead közösségépítő játék a zsűri véleménye szerint önmagában is imponáló, a beadott pályamunkák közül a legszebben megvalósított késztermék. A bírálók véleménye szerint az alapötlet, a játék működése eredeti és egyszerű, újszerű a játékélmény, a programban megjelenő voronoi sokszögek játékra alkalmazásának kivitele rendkívül igényes, emellett kiemelkedő a grafikai minőség, valamint a megbízható, jól működő szoftveres háttér is. A zsűri szerint a nemzetközi piacon is életképes játékban kis fejlesztéssel számos lehetőség rejlik.
 
Rubik Ernő Kossuth-díjas építész, formatervező adta át csütörtökön a fődíjat a nyertesnek. A világhírű tervező beszédében az eredetiség szerepét hangsúlyozta: "A kiírás legfontosabb elvárása az eredetiség volt, a zsűrinek azt kellett néznie, melyik munka más, mint a többi. Épp emiatt sok pályamű még nyitott, további gondolkodásra és munkára kínál lehetőséget. A cél az, hogy akárcsak a pályázat maga, az eredmény is inspiráló legyen, és fejlesztésre ösztönözze az alkotókat". 
 
A MOME különdíját a The Tactile Group Tactile nevű, apptivity-típusú interaktív kockakészlete nyerte, a HG.hu online dizájnmagazin pedig a Madeworks csapatának "AXYZ" elnevezésű kártyajátékát jutalmazta különdíjjal.
Kulcsszavak: játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05