Panda a felhőben: Központilag menedzselhető védelemi megoldás KKV-knak

forrás Prim Online, 2012. május 16. 10:13

A szolgáltatás alapú megoldások egyre nagyobb teret hódítanak a KKV-k körében, mert az informatikai rendszereiket üzemeltető partnerek működési költséget tudnak csökkenteni felhő alapú megoldásokkal. A Cloud szolgáltatások akár havidíjas formában, felhasználás alapon is igénybe vehetőek illetve a kiszállás és helyszíni munkavégzés csökkenthető, így az üzemeltető eredményessége nő.

A Panda Security továbbfejlesztett Cloud Office Security védelmi megoldása olyan szolgáltatást tesz lehetővé az üzemeltetők számára mely segítségével különböző partner cégeik egyes gépeit, laptopjait, szervereit egy felületen, tudják ellenőrizni és menedzselni. A telepítése és üzemeltetése igen egyszerű, távolról telepíthető egy kommunikációs agent a szerverre és munkaállomásra egyaránt.  A központi menedzsment rendszert nem kell külön telepíteni, mert az a felhőben folyamosan rendelkezésre áll, mint például a Google szolgáltatásai.

A munkaállomások telepítése után automatikusan regisztrálnak a menedzsment felületen és ettől a pillanattól kezdve többe már nem kell törődni a frissítésekkel, nincsenek program verziók a szolgáltató a felhőben elvégzi a szükséges módosításokat. Az új Cloud Office Security 6.0 a vírusvédelem mellett most már központilag menedzselhető Device Controll megoldást is tartalmaz, melynek segítségével biztosítható hogy akár a laptopok akár a lokális PC-k felhasználói csak menedzselt feltételek között csatlakoztathassanak mobiltelefont, USB driveot vagy CD-t Bluetooth, kábel vagy WIFI kapcsolattal. Nem csak egyszerűen letilthatóak az eszközök, hanem az írás olvasási jog megadásával, mint az adatszivárgás mind pedig a vírusfertőzési kockázat csökkenthető a munkafolyamatok megakadályozása nélkül. http://cloudprotection.pandasecurity.com/.

A Panda Security legújabb generációs termékei, folyamatosan a háttérben ellenőrzik a teljes számítógépet és az esetlegesen átcsúszott fenyegetéseket felderítve adnak teljes védelmet a felhasználóknak.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50