Új osztott feldolgozási technológia a hatékony adatgyűjtéshez

forrás Prim Online, 2012. június 1. 09:13

A Fujitsu Laboratories Limited új osztott feldolgozási technológiája óriási valós adattömeget gyűjt össze hatékonyan a felhőben hálózati átjárókon keresztül. Napjainkban terjedőben vannak a nagy volumenű valós adattömeget (pl. pillanatnyi tartózkodási helyre és egészségügyi állapotra, vagy a szervezetek működésére vonatkozó adatokat) gyűjtő szolgáltatások és óriási kihívást jelent az adatgyűjtés során továbbított rendkívüli adattömeg kezelése. Erre a problémára reagálva a Fujitsu Laboratories kidolgozott egy olyan algoritmust, amely a felhőben feldolgozandó adatokat először egy átjárón keresztül optimalizált módon rendszerezi. Ezzel a technológiával az átjáróban már feldolgozott adatok kerülnek a felhőbe, így 99%-os csökkenés érhető el az adatátviteli forgalomban.

Ily módon nagy tömegű valós adatot lehet feldolgozni a felhőben, kisebb adatforgalmi költség mellett. A Fujitsu reméli, hogy ezzel a fejlesztéssel is hozzájárul az intelligens, emberközpontú társadalom megteremtéséhez.

Háttér
Az eszközök és a terminálok egyre kompaktabbá váltak az utóbbi években, miközben a kommunikációs technológia is tovább fejlődött. Megjelentek olyan felhőszolgáltatások, amelyek többféle, hálózatra csatlakozó gép és érzékelő segítségével gyűjtik és hasznosítják az adattömeget, a „big data”-t. A valós környezetben keletkező óriási adattömeget a felhőben összegyűjtve korábban elképzelhetetlen információkhoz lehet hozzájutni, és ezek új értékként juttathatók vissza a társadalmi közegbe. Jó példa erre a közösségi infrastruktúra optimalizálása, pl. az energiahálózatok vezérlése vagy a berendezések megelőző karbantartása M2M (machine-to-machine) kommunikációs kapcsolaton keresztül.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50