Magyar Telekom Delfin díj a fenntarthatóság terén kiemelkedőknek

forrás Prim Online, 2012. június 5. 12:59

A Magyar Telekom hagyományához híven idén is díjazta a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállaló beszállítóit. A DELFIN - Díjat (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) már ötödik alkalommal adták át, négy kategóriában. A díjat olyan partnercégeknek ítéli oda a Telekom, akiknek a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségük kimagasló és ezen a területen elért teljesítményük példaértékű. A díjakat a Magyar Telekom képviselői a zsűri tagjaival együtt adták át. A díjátadóra a XIII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésen került sor.

Ünnepélyes keretek között a XIII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésen adták át a Magyar Telekom által alapított DELFIN-Díjat (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért). A díjjal olyan partnercégeket ismer el a vállalat, akiknek a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségük kimagasló és ezen a területen elért teljesítményük példaértékű.

 



A "Megvalósult innováció a fenntarthatóság érdekében" kategóriában a RT5 Taxi Holding Kft. nyert. A társaság egy taxirendelő mobilapplikáció megalkotásával modernizálta call center-ét. Az okostelefonokon könnyen és gyorsan elérhető alkalmazással lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomással egyenesen a diszpécser elé kerül az információ, aki máris továbbítja a fuvart. Amint a gépkocsivezető jelzett a fuvar felvételéről, a megrendelő a telefonján azonnal visszaigazolást kap a gépkocsi adatairól és pontos érkezéséről. Az iparágban teljesen új megoldás gördülékennyé tette a kommunikációt az utas, a diszpécser és a taxis alvállalkozó között.

Ugyanebben a kategóriában a Telekom egy különdíjat is kiosztott, amelyet az Ericsson Magyarország Kommunikációs Rendszerek Kft. érdemelt ki EARTH projekt című pályázatával.  Az EARTH projekt választ ad a fenntartható fejlődés mobil technológiai kérdéseire azáltal, hogy vizsgálataival és javaslataival olyan megoldásokat mutat be, amelyek drasztikusan csökkentik az energiapazarlást és javítják a mobil szélessávú rendszerek energiahatékonyságát, miközben nem csökkentik a felhasználói élményt és a rendszer kapacitását. A projekt a vezeték nélküli infokommunikációs hálózatok energia felhasználásának csökkentését, energetikai hatékonyságának növelését célozza meg.

A "Fenntarthatósági tudatformálás" kategóriában a Rubin Informatikai Zrt. lett a legjobb. A Rubin Informatikai Zrt. vezetői és szakképzett munkatársai önkéntes oktatásokat és előadásokat tartanak egyetemisták számára: A Szent István Egyetem Gépészmérnöki karán az épületinformatika tantárgy oktatásában vesznek részt.  Az előadások az épületgépészetben használt, az energiapazarlást gátló vezérlő berendezések működését, a bioetanolos üzemanyag használatára készült E85 komfort és egyéb, az energiafelhasználást csökkentő és környezetbarát technológiai lehetőségek alkalmazását mutatják be. A vállalat munkatársai az előadások során tudatosan arra neveli a hallgatókat, hogy forduljanak azon megoldások irányába, amelyek az egyszerű, a környezet által biztosított energiaforrásokra épülnek és megoldásaikban a rendelkezésre álló természetes energiaforrások használatára törekedjenek.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09