Százötvenhét százalékos eredménynövekedés a rEVOLUTION-nál

Farkas Miklós, 2012. június 9. 17:52

Terven felül, több mint 67 milliós üzemi eredménnyel zárta a 2011-es évet a rEVOLUTION Software Kft. A kiemelkedő eredmény elsősorban a saját fejlesztésű, mikro- és kisvállalatok részére készült termékek jó szereplésének köszönhető.

A vállalat a 2011-es üzleti évet 453 millió forintos árbevétellel zárta a megelőző évi 681 millió Ft után, ugyanakkor üzemi eredménye a 2010-es 58 millióval szemben 67 millió forintra nőtt. Az árbevétel-csökkenés és az ennek ellenére megvalósított nyereségnövekedés fő oka, hogy a korábbi év eredményét egy nagy, ámde alacsony nyereségtartalmú projekt befolyásolta, míg 2011-ben a nagyobb nyereségtartalmú saját termékek, és a meglévő ügyfeleknek értékesített kiegészítő szolgáltatások teljesítettek jól.

A 2011-es nyereség túlnyomó részét két saját termék, az Iroda ++ valamint a rEvol Express sikerességének köszönheti a cég. A saját fejlesztésű, közel 20 éves múltra visszatekintő, kiforrott Iroda++ integrált ügyviteli rendszer (IPP) elsősorban a kis- és középvállalatok megoldása. A 2009 végén megjelent, nemzetközi szabványok alapján fejlesztett, de a speciális magyar igényeknek a nemzetközi rendszereknél sokkal jobban megfelelő, SQL alapú Iroda++ 2010 verzió révén a rendszer költséghatékony megoldást kínál azoknak a cégeknek, akik viszonylag standard ügyviteli folyamatokkal rendelkeznek.

Az Iroda ++ üzletág nettó árbevétele 20%-kal, míg üzemi eredménye 62%-kal nőtt, ezzel több, mint felét adva a cég teljes üzemi eredményének. A termék sikerét a kiemelkedően magas ügyfél-elégedettség is jelzi (10-es skálán az általános elégedettségi pontszám 8,52; az ügyfelek 86%-a adott 8-as, 9-es vagy 10-es értékelést). A termék sikerét vélhetően az is támogatta, hogy a válság következtében sok ügyfél fordult a drágább nemzetközi megoldásoktól a kedvezőbb árú, de hasonló tudású, ráadásul sokszor kézhez állóbb magyar fejlesztésű szoftverek felé.

A szintén saját fejlesztésű kisvállalati rEVOL Express 2011 végén több mint 20.000 egyéni vállalkozónál, mikro- vagy kisvállalatnál látott el számlázási és ügyviteli feladatokat; nettó árbevétele – a megváltozott piaci környezet ellenére is – 5%-kal növekedett a 2011-es év során, míg üzemi eredménye szinten maradt, ezzel a vállalat nyereségének közel harmadát biztosítva.

A közép- és nagyvállalatok számára a rEVOLUTION a Microsoft Dynamics NAV-ra, a világ legnagyobb darabszámban értékesített ERP rendszerére, és a saját fejlesztésű RevNAV kiegészítésre alapozva kínál megoldásokat. Egyes speciális iparágakra – többek között az agrárkereskedelemre és a termelő cégekre – pedig külön iparági fejlesztéseket készít. Bár a válság hatását az ERP üzletág érezte meg a leginkább, ezen az üzletágon létszámnövekedés következett be. Mindez az Új Széchenyi Terv keretében elnyert kutatás-fejlesztési támogatással megvalósuló projektnek köszönhető, amely a 2011-es évben indult. Ennek keretében a rEVOLUTION egy olyan dokumentum- és munkafolyamat-kezelésre szolgáló platformrendszert fejleszt, amely úttörő technológiája és egyedülálló koncepciója révén a 2013 utáni években komolyabb bevételt eredményezhet.

A 2012-es évre vonatkozóan a rEVOLUTION várakozásai alapvetően hasonlóak a tavalyi évhez, azaz mérsékeltek, de pozitívak.

ERP ROVAT TOVÁBBI HÍREI

KKV ERP rendszerrel rukkolt elő az XAPT

Kimondottan a kis- és középvállalatokra szabott vállalatirányítási rendszerrel, a deep.erp-vel bővítette palettáját az XAPT annak érdekében, hogy tovább erősítse magyarországi jelenlétét.

2016. március 21. 15:18

„Változás paralízissel” küzdenek a vezető ERP rendszerek

Unit4, a szolgáltatás-orientált vállalatok számára kínált üzleti alkalmazások piacának gyorsan növekvő piacvezetője ma közzétette az Eval-Source (www.eval-source.com) stratégiai technológiai tanácsadó cég által végzett kutatást, bizonyítva, hogy a Unit4 az egyetlen a Top5 vezető ERP rendszer közül, amely lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára a rendszer olyan szintű adaptálását, hogy az hűen tükrözze a változó üzleti körülményeket.

2016. február 2. 09:42

A Unit4 elérhetővé tette a Unit4 Financialst

A Unit4, a szolgáltatás-orientált vállalatok számára kínált üzleti alkalmazások piacának gyorsan növekvő vállalkozása, március végén bejelentette iparágvezető pénzügyi megoldásának legújabb verzióját, a korábban Coda néven ismert  Unit4 Financials-t.

2015. április 6. 18:21

2014-es XAPT eredmények

A Microsoft legnagyobb hazai Dynamics-partnere 18 százalékkal növelte magyarországi tevékenységéből származó árbevételét 2014-ben. A szolgáltatások területe ennél is nagyobb mértékben, 30 százalékkal bővült. A magyar növekedés továbbra is kiemelt figyelmet élvez az üzleti stratégiában.

2015. március 13. 15:01

Rekordmértékű SaaS bevétel emelkedés a UNIT4-nál

2014-ben rekord nagyságú növekedést érve el tovább nőtt a UNIT4 piaci részesedése. A cég globális stratégiai törekvései között elsődleges szerepet kap a termékfejlesztés felgyorsítása és az ügyfélszolgálat magas szintre emelése.

2015. január 18. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05