A világ legkisebb Thunderbolt-támogatással rendelkező külső merevlemeze

forrás Prim Online, 2012. június 11. 12:14

A Freecom a mai napon bemutatta a legújabb Mobile Drive Mg-t, amely immár a Thunderbolt adatátviteli szabványt is támogatja. Mindössze 15 miliméteres vastagságával és simított magnézium burkolatával, a díjnyertes Mobile Drive Mg mindig vonzó választás a megjelenésre sokat adó Apple rajongók számára. Thunderbolt-támogatásának és 1 terabájtos kapacitásnak köszönhetően az eszköz belseje is kifejezetten impozáns.

A Thunderbolt interfésznek köszönhetően a Mobile Drive Mg a hagyományos USB port átviteli sebességénél hússzor gyorsabban képes kommunikálni az olyan Apple eszközökkel mint a MacBook Air, a MacBook Pro, az iMac, és Mac Mini. Ultragyors adatátviteli sebességével és 1 terabájtos kapacitásával ez a meghajtó ideális választás lehet azon Mac-felhasználók számára, akiknek nagy kapacitásra van szükségük és nem szeretnének sokat várni fájljaik, fotóik, videóik és zenéik átvitelére.

A Mobile Drive Mg jelenleg mindemellett a legkisebb fizikai méretű Thunderbolt adatátvitelt támogató meghajtó a piacon, ezzel is folytatva a Freecom azon tradícióját, hogy innovatív termékeket tervez, amelyekben az esztétikum és a funkcionalistás magasabb szintet képviselnek. Néhány milliméteres vastagságával a Mobile Drive Mg könnyű, könnyen hordozható, ugyanakkor a magnézium használatának köszönhetően erős, tartós, környezetbarát is, színben pedig tökéletesen passzol a MacBookokhoz. Ezen tulajdonságai miatt kapta meg a Mobile Drive Mg a nagy presztízsű red dot Awards „Best of the Best” díját 2012-ben.

Thunderbolt-támogatása mellett a meghajtó az USB 3.0 szabványt is támogatja, ami nagyjából 130 MB/másodperc adatátviteli sebességet kínál. A nagyobb rugalmasság érdekében a külső merevlemez visszafele kompatibilis az USB 2.0 interfésszel rendelkező asztali számítógépekkel és laptopokkal. A Mac HFS+ formatálásnak köszönhetően a meghajtó azonnal együttműködik bármilyen Mac eszközzel és százszázalékosan Time Machine-kompatibilis.

Árak és elérhetőség

A Freecom Mobile Drive Mg az Apple prémium viszonteladóinál, az Apple boltokban, valamint a Freecom weboldalán vásárolható meg. Az új Freecom Mobile Drive Mg Thunderbolt & USB ajánlott kiskereskedelmi ára 189 Font. Előreláthatóan júliustól lesz elérhető. Minden Mobile Drive Mg termékhez két év garancia és korlátlan telefonos segítségnyújtási támogatás jár.
 

Kulcsszavak: Freecom winchester

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05