Háromszor gyorsabb vezeték nélküli kapcsolat az új Cisco megoldásokkal

forrás Prim Online, 2012. július 1. 07:50

A Cisco bemutatta az első, már a következő generációs 802.11ac vezeték nélküli technológiával működő Linksys Smart Wi-Fi routereket és az univerzális média csatlakozót, amelyek a jelenleg általánosan használtnál háromszor gyorsabb vezeték nélküli kapcsolatot tesznek lehetővé. Az új EA6500 Linksys Smart Wi-Fi router egyesíti a 802.11ac technológiát a tegnapi naptól elérhető Cisco Connect Cloud alkalmazás intuitív felületével, amely újraértelmezi és nagymértékben egyszerűsíti a felhasználók számára az otthoni hálózatokba kapcsolt szórakoztató és háztartási eszközök kezelését.

Az AC technológiát használó új Linksys Smart Wi-Fi router visszamenőlegesen kompatibilis a 802.11a/b/g/n-t használó régebbi vezeték nélküli hálózatokkal és hálózati eszközökkel – ez biztosítja, hogy a felhasználók nyugodtan válthassanak az új Linksys 802.11ac termékekre. A Linksys Smart Wi-Fi router EA6500 hat belső 3D antennával rendelkezik, amelyek változatlan teljesítményt nyújtanak asztalra helyezve és falnak támasztva is. Dizájnját a díjnyertes Linksys E4200 modell ihlette, így a lakberendezők is elégedettek lehetnek.


2012 végén a laptop- és okostelefongyártók várhatóan bemutatják első készülékeiket, amelyek már a 802.11ac technológiát használják, és amelyek segítségével a felhasználók is élvezhetik az új technológia előnyeit: összeköthetik okos tévéiket, videojáték konzoljaikat és más eszközeiket az új Linksys Smart Wi-Fi routeren keresztül a Linksys univerzális média csatlakozóval.


Ideális a video- és mobileszközök számára


Az új 802.11ac technológia kifejlesztésekor a videótartalom-fogyasztás robbanásszerű növekedését és a háztartások hálózatba köthető eszközeinek gyarapodását tartották szem előtt. A Cisco előrejelzése szerint 2016-ban 19 milliárd eszköz lesz összesen hálózatba kötve, és 1,2 millió percnyi videó tartalmat nézünk minden másodpercben. Az új vezeték nélküli technológia gyorsabb, nagyobb hatótávú és megbízhatóbb kapcsolatot nyújt, és még a mobil eszközök áramfogyasztását is javítja.


Univerzális média csatlakozó


A Linksys Smart Wi-Fi router EA6500-hoz optimalizált, új Linksys univerzális média csatlakozó segítségével a fogyasztók a vezetékes otthoni eszközeiket – például okos tévéket vagy videojáték konzolokat – is ráköthetik a vezeték nélküli hálózatra, és streamelhetnek HD vagy akár 3D-s videó tartalmakat. A csatlakozó 5Ghz-es sávban üzemel, amely kisebb interferenciát, így tisztább jelet eredményez. Ezen kívül négy gigabit porttal is rendelkezik, így a nappaliban további eszközök is nagy sebességgel csatlakoztathatók az internetre.


További információ az AC technológiát használó új Linksys Smart Wi-Fi routerről és az univerzális média csatlakozóról: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=926048  

Cisco Connect Cloud


A Cisco tegnap elindított szolgáltatása, a Cisco Connect Cloud mobil alkalmazásként is elérhető, így okostelefonon és tableten is könnyű hozzáférést biztosít a felülethez, akár otthon, akár útközben vagyunk. A Cisco Connect Cloudot úgy alakították ki, hogy az átlagember is élvezhesse az otthoni hálózat számos új felhasználási lehetőségét és az internetes szolgáltatások nyújtotta előnyöket. Az alkalmazások megkönnyítik a felhasználók életét, segítenek biztonságosabbá tenni az internetezést, fokozzák a felhasználói élményt. Az alkalmazások köre a jövőben bővülni fog a Cisco és partnerei által fejlesztett alkalmazásokkal.


A vállalat bemutatta az első mobil alkalmazásokat, amelyeket harmadik fél fejlesztett a Linksys Smart Wi-Fi routerek kiterjesztett élményeihez. A hat új fejlesztésű applikációnak köszönhetően online videókat kereshetünk és vetíthetünk okos TV vagy AirPlay® kompatibilis készülékre; az egyik alkalmazás segít beállítani az otthonfigyelő kamerákat, lehetővé teszi a megfigyelést, akkor is, amikor távol vagyunk. Az új szolgáltatásnak köszönhetően a szülők egyszerűen, online felügyelhetik gyermekeiket, akkor is, ha anyu és apu nincsenek otthon.

A hat új mobilalkalmazás az Apple App Store-ból vagy a Google Play Store-ból (korábban Android Marketplace) tölthető le.

SimpleTap – egyetlen érintéssel köti össze az eszközöket


A  Cisco Connect Cloud egyik áttörést jelentő funkciója a SimpleTapä, amely biztosítja, hogy könnyebben adjunk hozzá eszközt a hálózathoz, mint valaha. A felhasználó ezt a Linksys Smart Wi-Fi routerhez kapcsolt eszközökkel egyetlen gomb érintésével vagy egy eszköz vagy címke gyors szkennelésével megteheti. A mobileszközök elterjedésével az otthonokban a fogyasztóknak egyre nagyobb szükségük van arra, hogy ezeket az új eszközöket bekapcsolják a hálózatba – ezt sokan bonyolultnak és időigényesnek találják. Az olyan új eszközök, mint az okos TV-k, a nyomtatók vagy a tabletek telepítése a Cisco Connect Cloud használatával bárki számára másodpercek kérdése. Az alkalmazás virtuális Wi-Fi Protected Setup gombja megnyomásával vagy az NFC címke szkennelésével a különböző szórakoztató elektronikai termékek összeköthetők vagy integrálhatók.


Az otthoni hálózatok lehetőségeinek kibővítése érdekében a Cisco szórakoztató elektronikai termékek gyártóinak széles körével működik együtt. Az egyik legújabb együttműködést az Onkyoâ gyártóval kezdte, amely a SimpleTap funkciót beépítette az új 7.1 AV erősítőibe.


További információ a Cisco Connect Cloudról és a mobilalkalmazásokról: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=926061


Új Linksys fejlesztői közösség alakul


A Cisco bemutatta a Linksys Fejlesztői Közösséget (Linksys Developer Community) is, azt a fejlesztőknek létrehozott programot, melynek keretében az új Linksys Smart Wi-Fi routerekhez készíthetnek alkalmazásokat. A hat fejlesztő csatlakozásával alakult közösség már bemutatta a Linksys Smart Wi-Fi routerekhez fejlesztett alkalmazásait is. Az új közösség a Cisco Developer Network része – ez vibráló együttműködés egyesíti a Cisco és a külső hardver- és szoftverfejlesztők munkáját, hogy letesztelt, átjárható megoldásokat kínálhassanak az ügyfeleknek.


Azok a fejlesztők, akik érdeklődnek a Linksys Developer Community tevékenysége iránt, a http://developer.cisco.com/web/ldc  weboldalon regisztrálhatnak és kaphatnak további információkat. A munkához a Cisco technológiai, marketing és értékesítési forrásokat biztosít, a fejlesztési és üzleti ciklusok valamennyi szakaszában támogatva a fejlesztőket.


A Linksys Smart Wi-Fi routerek a Cisco Connect Cloud szoftverrel júliustól kerülnek a boltokba, az online üzletek és a Linksys online áruház kínálatába.
A frissítésről a Linksys Smart Wi-Fi routerek jelenlegi tulajdonosai automatikus értesítés kapnak, vagy letölthetik a www.linksys.com oldalról.
További információ a közösségről:
http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=926074

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05