Határt lépett a Laurel

forrás Prim Online, 2012. július 24. 12:24

Átlépte az ország északi határát és Szlovákia felé terjeszkedik a székesfehérvári Laurel Kft. A bolti informatikában belföldön évek óta piacvezető cég elérte azt a pontot, amikor növekedésének eddigi dinamizmusát már csak külföldi beruházásokkal tudja fenntartani.

Szlovákiában hozott létre leányvállalatot a hazai retail szektor legismertebb szereplője, a székesfehérvári Laurel Kft. A magyar többségi tulajdonban lévő leányvállalat logikus folytatása egy több éve megkezdett, dinamikus növekedési és akvizíciós folyamatnak − ismertette a részleteket a cégcsoport többségi tulajdonosa.

Bessenyei István hozzátette: a cég vezetése korábbi projektek során azt tapasztalta, hogy az általuk képviselt szaktudás minden értelemben exportképes, ezért a mostani lépés nem volt előzmények nélküli. Az új szlovákiai leányvállalat elsősorban a retail szektort kiszolgáló megoldásokkal jelentkezik a piacon, de később ha igény lesz rá, az anyavállalat a cégcsoport egyéb termékeivel is a külföldi partnerek rendelkezésére áll. A tervek szerint az első évet a cég a partneri kör bővítésére, a hazai cégcsoport termék és szolgáltatás portfóliójának bemutatására, a helyi lehetőségek további feltérképezésére szánja.

Az előzetes felmérések szerint van néhány terület a bolti informatika szűkebb szegmensén belül, amelyen Szlovákiában lemaradásokat tapasztaltunk, így elsőre ezekre koncentrálunk majd − ismertette az új cég kilátásait Bessenyei István. Elsőként a Laurel nemzetközileg is elismert fiskalizációs kompetenciáit szeretnénk értékesíteni, de nem feledkezünk meg az üzemanyagtöltő hálózatok support tevékenységéről és az egyes retail szereplők kiszolgálásról sem. A vegyesvállalati konstrukció pedig nemcsak a költségeinket optimalizálja, de segít az új piaci szereplő helyi befogadásában is.
 

Kulcsszavak: +céginfo Laurel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09