Az ESET hetvennegyedszer is „százas”

forrás: Prím Online, 2012. július 30. 10:51

Ismét nemzetközi elismerések sora bizonyítja a proaktív védelmet kínáló ESET szoftvertermékeinek kiválóságát. A vírusvédelem terén 100%-os eredményt mutató VB100-as elismerést – amely immár a 74. a cég huszonötéves történelmében – ezúttal a Windows-os szervervédelem kapta meg; emellett az ESET szoftverei gyorsaságával, hatékonyságával kiérdemelte az AV Comparatives legmagasabb elismerését, az Advanced+ megkülönböztetést is; míg azzal, hogy a kéretlen levelek kiszűrésének aránya megközelítette a 99,5 százalékot, egy VBSpam díjat is begyűjtött a cég a múlt héten.

Az Egyesült Királyság független tesztszervezetének, a Virus Bulletinnak VB100-as elismerése az ESET életében igazán nem számít rendkívülinek, már évek óta nincs olyan VB-teszt, ahol az ESET ne lenne „százas”. Ám az semmiképpen nem kezelhető mindennaposnak, hogy ebből a címből egy fejlesztő cég 74-et begyűjtsön, és az sem, hogy egy szoftvercég megszakítás nélkül, sorozatban 53-szor érdemelje ki a VB100-as címet!

- A Virus Bulletin rendkívül szigorú kritériumok alapján vizsgálja a biztonsági szoftvertermékeket – hangsúlyozza Béres Péter, az ESET termékeit Magyarországon képviselő Sicontact Kft. biztonságtechnikai szakértője. – Nem csak az a feladat, hogy egyetlen egy vírus se bújjon át a szűrőkön, hanem az is elvárás, hogy a szoftver hamis-riasztást se adjon, hisz a felhasználók a vírusmentes fájlokat nem szeretnék karanténba zárni, törölni.

Egy másik teszt keretében az ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server vizsgázott jelesre, és kapta meg a Virus Bulletin „VBSpam” díját ezen a héten. A minősítők rendkívül meggyőzőnek találták, hogy a szoftver a kéretlen küldemények mintegy 99,5 százalékát tudta helyesen kiértékelni és besorolni.

A harmadik elismerés, az AV Comparatives díja kapcsán, amelyet az ESET a szoftverei hatékonyságával érdemelt ki, Csiszér Béla, a Sicontact ügyvezetője a következőket emelte ki:
- Az ESET termékeivel kapcsolatban nemcsak a megbízhatóságot szokták emlegetni, a szoftverek igen hasznos jellemzője a kis helyigény és a rendkívül gyors analízis. Ezt illusztrálja az is, hogy az AV Comparatives teljesítmény-tesztjén az ESET Smart Security 5 ismét dobogón végzett, és jogosult az Advenced + cím használatára.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50