Microsoft vállalatirányítási rendszer mikrovállalatoknak

forrás Prim Online, 2012. augusztus 1. 14:10

A technológia egyik általános tulajdonsága, hogy mindig a nagyok felől áramlik a kicsik felé, ahogyan ez így volt a számítógépekkel, a mobiltelefonokkal és most az ERP rendszerekkel − nyilatkozta a fejlesztő LLP Dynamics magyarországi vezetője. Czermák András a kisvállalkozásoknak kifejlesztett csomagról elmondta, a cégek minden eddiginél olcsóbban juthatnak hozzá ezentúl a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez.

A NAV Start annak köszönheti létét, hogy az LLP felismerte, a kis cégeknél (3-10 ERP felhasználó) a bevezetés és testreszabás idő- és költségigénye a standardizálás révén könnyedén leredukálható. Célszerűbb egy előre konfigurált rendszert telepíteni – állítják szakértők –, amely azonnali megoldást nyújt a kereskedelem, a pénzügy, a beszerzés és a készletgazdálkodás területeire, és lefedi a kis cégek elvárásainak 95 százalékát. Később pedig, amikor már megismerték és használják a rendszert, speciális kiegészítőkkel továbbfejleszthetik rendszerüket, ha akarják.

Az előre beállított funkciók az eddigi bevezetések tapasztalatai alapján készültek − hangoztatta a cégvezető. Az, hogy a szoftver előreparaméterezett, azt jelenti, hogy a magyar számviteli törvényben meghatározott számlakerettel rendelkezik és a különböző ügyletek könyvelési sablonjait, valamint az áfa könyveléséhez és bevallásához szükséges részleteket is előre beállították. Minden adott az azonnali készletkezeléshez, előállíthatók a magyar és angol nyelvű számlák. A mérleg, az eredménykimutatás, a raktárkészlet és a vevőkkel kapcsolatos pénzügyi adatok is rögtön lekérdezhetők.

A NAV Start része egy sokszor lepróbált és részletesen kidolgozott bevezetési módszertan, az alaprendszer így egyetlen hét alatt üzembe állítható, amelyben a felhasználók betanítása is benne van. Biztosak vagyunk benne − jelentette ki a vezető −, hogy ez a megoldás sokat tehet a hazai kisvállalkozások versenyképességéért.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05