Szépen fejlődik a hazai kereskedelmi informatika

Minden idők legjobb félévét zárta a Laurel

forrás Prim Online, 2012. augusztus 6. 13:21

Közel húszéves fennállásának legjobb félévét zárta a hazai kereskedelmi szektor piacvezető informatikai vállalkozása, a székesfehérvári Laurel. A társaság árbevétele mintegy 1,5 milliárd forint volt 2012 első félévében.

Fennállásának legjobb félévét zárta a kereskedelmi informatikában piacvezető székesfehérvári Laurel Kft. A nemrég újabb, immáron a hatodik céggel bővült cégcsoport központi vállalata 1,5 milliárd forint bevételt ért el az idei első félévben. Bessenyei István hozzátette, ezt a rekordbevételt változatlan munkaerőlétszámmal érték el. A társaság megalapítása óta mindig nyereségesen működött, , eredményének jelentős részét folyamatosan  termékfejlesztésbe és piacépítésbe forgatja vissza − hangoztatta az alapító cégtulajdonos.

A hazai piacon már régóta vezető vállalkozás folyamatosan hozza be a legújabb innovációkat Magyarországra, az utóbbi időben pedig külföldi, orosz-ukrán, valamint szlovákiai terjeszkedésbe kezdett.

Az idei rekord árbevétel mögött olyan megbízások állnak, mint a Cora áruházlánc informatikai átállítása és integrálása az Auchan hálózatba, vagy az Auchan üzemanyag- és ajándékkártya rendszerének fejlesztése, valamint a SuperShop rendszer teljes megújítása, amely kiemelt napokon napi akár 1,3 millió tranzakciót bonyolít. Emellett tavaly kezdődött meg az új, Laura nevű kasszaszoftver értékesítése. A termék sikerét jól mutatja, hogy a Bauhaus lánc már ezzel nyitotta meg áruházait, a  futó projektek keretében pedig további 500 Laura kasszaszoftver bevezetés bizonyítja a termék sikerességét.

Bár a folyamatos fejlesztések az utóbbi időkben még tovább sűrűsödtek a cégcsoportnál, kényesen ügyelünk az innováció és a pénzügyi biztonság közötti egyensúlyra − tette hozzá Bessenyei István. Mindezek a lépések ezért tervek szerint zajlanak, ez a záloga a kereskedelmi szektorban nagyra tartott stabilitásnak − szögezte le a vezető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50