Folyamatosan bővül az IT Services telepe a debreceni tudásparkban

MTI Sajtóadatbank, 2012. augusztus 9. 10:27

A gazdasági-pénzügyi válság ellenére az elmúlt öt esztendőben töretlenül fejlődött az IT Services Hungary debreceni telepe: a helyi tudásparkban öt évvel ezelőtt, 14 fővel megnyitott telephelyen ma már 1.200-an dolgoznak - közölte Harman András, a szolgáltatási központ vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett rá, hogy cégük Budapest után 2007 júniusában nyitotta meg második szolgáltató központját Debrecenben, ahonnan az informatikai szolgáltatások teljes spektrumát nyújtják a nap 24 órájában nemzetközi ügyfeleiknek.

Harman András különösen fontosnak nevezte, hogy debreceni szolgáltató központjuk a gazdasági-pénzügyi válság időszakában is évi 300-400 új dolgozóval folyamatosan bővült, s 2013 végéig további 200 új munkahelyet létesítenek.
 
A Debreceni Egyetem (DE) és az üzleti szféra együttműködésén alapuló tudásparkban lévő tízezer négyzetméteres irodaépületüket 4 milliárd forintos beruházással alakították ki, s 2009-ben vették birtokba - idézte fel a szolgáltató központ vezetője, megjegyezve, hogy a magas fokú adatbiztonsági és technológiai követelmények kielégítéséről 400 ezer méter kábel gondoskodik.
 
Harman András hozzátette: egy országos felmérés szerint a németül és angolul beszélő, informatika iránt érdeklődők körében cégük a legismertebb vállalat és a harmadik legvágyottabb munkáltató. Együttműködésük van a Debreceni Egyetemmel, amelynek kihelyezett tanszéke működik az IT Services szolgáltató központjában. Három debreceni szakközépiskolával is együttműködnek.
 
A 90 százalékban nemzetközi - főként német, angol és más európai országokban lévő cégeknek - informatikai szolgáltatásokat nyújtó IT Services harmadik magyarországi szolgáltató központját júliusban Pécsett nyitották meg. Éves árbevételük meghaladja a 20 milliárd forintot - mondta el az MTI érdeklődésére Harman András.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50