2012-ben is a Sixt a legjobb autókölcsönző cég

forrás Prim Online, 2012. augusztus 30. 08:02

A Sixt immár másodszor került a legjobbak közé a Német Szolgáltatásminőségi Intézet (DISQ) felmérése szerint. Németország legnagyobb autókölcsönző cége mind a szolgáltatási-, mind pedig a szerződési feltételek kategóriájában nyertes lett.

A Sixt, Németországban a legnagyobb, s világviszonylatban is a vezetők közé tartozó autókölcsönző megkapta „A Legjobb Gépjárműkölcsönző Cég 2012”-es díjat. Ebben az évben az autókölcsönzők felmérését a Német Szolgáltatásminőségi Intézet (“Deutsches Institut für Service-Qualität”, DISQ) végezte az N-TV televíziós csatorna megbízásából. A felmérésben a Sixt-et hozták ki átfogó győztesnek, mind a szolgáltatási-, mind pedig a szerződési feltételek kategóriájában az élen végzett. A Sixt-nek ez már a második ilyen győzelme a széleskörű iparági kutatásban, ezt megelőzően 2010-ben díjazták.


A DISQ és az N-TV Németország hat legnagyobb, nemzeti szinten működő gépjárműkölcsönzőjét értékelte több kategóriában. A cégek szolgáltatásminőségét telefonos és e-mail tesztek alapján mérték fel. Az elemzők alaposan megvizsgálták továbbá a szolgáltatók weboldalát a tartalom és a felhasználóbarát kialakítás szempontjából. A szolgáltatásminőség értékelésével egy időben a tesztek érintették minden cég szerződési feltételeit is. A teszt során számos foglalást küldtek a szolgáltatóknak különböző osztályú gépjárművekre és különböző bérlési időszakokra.


A Sixt kiemelkedően végzett a szolgáltatás kategóriában az e-mailben történő érdeklődésekre való reagálásban, mind a minőség, mind pedig a gyorsaság tekintetében. A tesztet végzőket lenyűgözte a Sixt weboldala is, amely széles körben nyújt különleges tartalmat és kiterjedt kapcsolatfelvételi információkat.  Az átlátható és precíz felépítés valamint az intuitív navigációs útvonal miatt, a DISQ szerint a weboldal igen könnyen használható. A szerződési feltételek kategóriájában a Sixt nyújtotta a legalacsonyabb árat több kombinációban is, amelyeket a tesztek érintettek. A Sixt árai főleg a hétvégéken és a felső-közép szegmens autói esetén emelkedtek ki.


Markus Hamer, a Német Szolgáltatásminőségi Intézet vezető igazgatója így nyilatkozott:  -“A Sixt-nek sikerült megelőznie a versenytársait, a cég a minőségi szolgáltatásainak és az alacsony árainak köszönhetően végzett az élen. Egy másik előnyös tulajdonsága pedig, hogy az extra szolgáltatások díjairól is világos áttekintést nyújtanak a honlapjukon.”


Detlev Pätsch, a Sixt AG operációs igazgatója is hangot adott örömének: - ”Nagyon örülünk, hogy a cégünket nevezték meg a Legjobb Gépjárműkölcsönző Cégnek 2012-ben. Ez bizonyítja, hogy nem csak a legalacsonyabb áraknak, hanem a kiemelkedő szolgáltatásainknak köszönhetően is egy lépéssel a versenytársak előtt tudunk maradni. Ezt meg is követeli a Sixt szellemisége, amely legfontosabbnak az ügyfelek igényei felé való igazodást tartja.”


Dévai Gábor a Sixt-et Magyarországon képviselő Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezetője úgy véli, az ügyfelek minősítenek: -  „Megtiszteltetésnek tartjuk, hogy a Legjobb Gépjárműkölcsönző Cég szolgáltatásait kínálhatjuk Magyarországon, és bár külön országonkénti versenyt nem hirdettek, természetesen magunkra nézve kötelező minimumnak tartjuk, hogy megfeleljünk-e címnek, és bármely vetélytársunkkal összemérve is a lehető legjobbat, legtöbbet nyújtsuk. Reméljük: ezt ügyfeleink is – hisz ők a legfőbb minősítők – így látják.”


Látogassa meg a Sixt honlapját ezen a címen: www.sixt.hu, hogy megtekintse a szolgáltatások körét, vagy telefonon is tudakozódhat: (+36 1) 451 4227.
 

Kulcsszavak: autószolg Sixt

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility a SMART márkájú villanyautót vásárlók otthonában kínál járműtöltési megoldást

A járművezetők régóta élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a járművüket már a vásárlás helyszínén testre szabhatják. Az új, prémium kategóriás, intelligens, teljesen elektromos hajtású SMART autómárkával ezt a választási lehetőséget és rugalmasságot most az otthoni töltő telepítésére is kiterjeszthetik, és az ABB E-mobility által nyújtott otthoni fulfillment (rendelésteljesítési) szolgáltatásnak köszönhetően könnyedén megszervezhetik a telepítést.

2024. március 25. 10:28

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását a Metrodom River mélygarázsában. A lakópark több ütemben fejlesztett töltési infrastruktúrája összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel.

2024. március 23. 13:55

Erősödő partnerség a BMW-vel

Az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar csatlakozásával bővült a BMW és a Debreceni Egyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodás. A szerződésmódosítást kedden írták alá az egyetem és az autógyár vezetői.

2024. március 21. 14:43

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését

A Continental PremiumContact 7 abroncsa „Példás" minősítést nyert el a német Auto Bild szaklap által legutóbb közzétett teszten (24/03/07. szám), melyen 54 másik nyári autógumit vizsgáltak. A 205/55 R 16 méretű nyári modelleket egy VW Golf VIII-on tesztelték. Az Auto Bild szerkesztői értékelésükben a következőket írták a PremiumContact 7-ről: „Prémium futófelületi mintázat, példaértékű teljesítmény vizes és száraz úton egyaránt, a legrövidebb vizes és száraz féktávolság, jó futásteljesítmény". A Continental Uniroyal márkájú RainSport 5 abroncsa „kielégítő” minősítést kapott a vizes időjárási körülmények között tanúsított tulajdonságainak köszönhetően.

2024. március 19. 14:43

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05